Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayattan Ne Bekliyoruz..?
m_safiturk
18-06-09, 22:23
Evet bir kısacık yaşam..Az bir ömür..Uzunca emellerle dolu bir hayat...
Doğmakla gelinen ölmekle gidilen bir yolculuk...
Ve daha nice gerçek...
Evet dostlar "BİZ" Hayattan ne Bekliyoruz..?
Neler söyleyebiliriz...
Rabbimin huzuruna razı olunan bir kul olarak çıkabilmek ve her konuda o'nun rızasını kazana bilmek için , fark edip değerlendirebileceğim fırsatlar istiyorum.
Hayattan ne bekliyoruz evet güzel bir soru ama hayattan bir şeyler beklemek için önce bizler hayatımıza bir şeyler vermeliyiz değil mi?
Bu hayatta hiç bir şey karşılıksız değil.Hayatı toprak gibi düşünmeliyiz toprak ne kadar güzel ekilir biçilirse o kadar kaliteli ve verimli ürün verecektir.Bizlerde ne kadar yani değeri kadar özen gösterirsek hayata o kadar değer göreceğiz diye düşünüyorum.
Betuş kardeşimin de dediği gibi hayatımızın gayesi Cenab-ı Hakka kul olmak ve onun rızasını kazanmak olmalı.
Hayata değer vermek demek onu amaç edinmek değil,onun elimizdeki değerlendirilmesi gereken kıymetli bir sermaye gibi düşünüp onu kaybetmeye,zarar görmeye değil bilakis onu kazanmaya çalışmalıyız.
Hayattan bir şeyler beklerken bir şeyi unutmamalıyız ki hayat burdan ibaret değil sonrası da yani ebedi olan yurt ahiret hayatıda var.Bizler ancak ve ancak bu hayattan beklentimiz Ahiret hayatı ve Cenab-ı hakkın rızası olmalı.İnsan bir yolculuk esnasın da mola verdiği yerlerde ne beklentileri olabilir ki amaç onu aslolan vatana ulaştıracak şartlar olmalı sadece.
Üstad hazretlerinin dediği gibi; Ey nefsim! Eğer hayat-ı dünyeviyeyi gâye-i maksad yapsan ve ona dâim çalışsan, en ednâ bir serçe kuşunun bir neferi hükmünde olursun. Eğer hayat-ı uhreviyeyi gâye-i maksad yapsan ve şu hayatı dahi ona vesîle ve mezraa etsen ve ona göre çalışsan, o vakit hayvanâtın büyük bir kumandanı hükmünde ve şu dünyada Cenâb-ı Hakkın nazlı ve niyazdar bir abdi, mükerrem ve muhterem bir misafiri olursun.(5.SÖZ)
Biraz uzattım kusurumuz oldu ise affola inşallah. Benim hayattan tek beklentim , Hayatın sahibi, HAYY ve KAYYUM Rabbi Rahimimden ona layık bir kul Habibine layık bir ümmet olabilme ihsanına mazhariyettir....
Bir bilgeye hayatın ne olduğunu sormuşlar. Cevaben;
"Hayat, hızla giden bir trenin penceresinden elini çıkarıp yol kenarındaki ağaçlardan meyve koparmaya çalışıp bunu başaramadan elinin boş dönmesidir", demiş. Buna ilavete bir müslüman ise son kısma şunu ekler: "Elini boş dönmesi değil, Amel defteri ile birlikte dönmektir."
Hayattan; sağlam Amel defteri ile dönmeyi, isterim.
selametle..
Allah razı olsun..maşaallah sedahan..:)
Hayatttan bir şeyler beklemelimiyizki?
Bu hayatı devam ettirmemiz için,işleyişini bizim aklımızın hayalimizin alamayacağı kadar değerli cihazatlar ve letaiflerle donatılmış..bir varlığımız var aslında biz insanlar her yönden çok zengin yaratılmışız.. ve bir çok şey biz istemeden bizlere sunulmuş.. Elhamdülillah.. Ben bu hayata risaleleri okuduktan sonra bir çekirdek gibi bakıyorum artık..Bana düşen bu çekirdeği çürütmemek için çalışmak ki, o çekirdekten güzel baki bir hayat bekliyorum..inşaallah..
Bu hayyatı veren Rabbimize şükür edip..
O az ömrün ardında güzel uzun bir hayat olduğunu..
O uzun emelleri baki hayata taşımayı..Düşünüyorum
ee misafiriz işte her an dönüş yolculuğuna çıkabiliriz ..
Rabbimiz amellerimizin karşılığını vercektir..Rahmetiyle verir inşaallah..
Bu hayattaki yaşanılacak en güzel saadet yaratıcının varlıgını bildirmesi..Her şey O'nun varlıgının bilinmesi ,isim,ve sıfatlarının her daim kainatta hakim olmasıyla ,çözülüyor bütün dügümler...hayat 'taki tek amaç kendisini tanıtmakaşkaa
mütefekkir ,muhatap yolculara ebedlerde akla ,hayale gelmeyen nice süprizlerle mukabele ,edecegini bilip vasıta olarak hayatı kullanmak gerek sanırım ,,yoksa gerçekten degmiyor alaka_ı kalbe
imanla kabre girsek ,başka ne isterimki,
suretler farklı ,siretler çok farklı dünyada ve dünyalılarda,,
Size bediüzzaman hz.lerinin bir hanım talebesinin son anlarındaki sözlerini yazayım inş,,
vefat anında:bir densizlik yapıp ölümün nasıl oldugunu sormuştum..o anları epey anlattı..peki şu an HAYATI geri verse ALLAH diye sordugumda:bir tek gaye için HİZMET için yaşamak isterim..bir insan daha kurtulsun diye konuşmuştu..
ki,biz ona gelen feyizden aksedenlerden bayılcak duruma gelmiştik..
rasulun s.av bir kudsi sözüyle sonlamak istiyorum..'istemezmisin ya omer dünya onların,ahiret bizim olsun'
dünya isteyenin olsun,,,
hayattan çok şey bekliyorum söylersem o zaman beklentilerim sadece beklentide kalır bazı şeyler dillendirilmez direk hayata nakledilir inşallah öle edenlerden oluruz ....yitirdiyin herşeyde kazandıığn birşey vardır kazandıığn herşeyde ise biraz yitirdiyin bu yüzden hayattan beklentilerinde bir kayıp bir kazanc zinciri içindedirama bir gercek var ki hayaller olmassa birgün baskasının hayallerini gercekleştirecek bir kapının kilidi olamazsın
Hatice_Sultan
26-11-10, 18:37
ALLAH razı olsun....
Allahın bize bahşettiği bu büyük nimeti hakkıyla yaşayıp,layıkıyla kul olabilmekten başka hiçbir isteğim yok(onuda bana veren hayat mıdır yoksa hayata geçirmek benim elimdemi düşünmek gerek):confused::confused::confused:
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.