PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyüyünce Ne Olacaksın?

m_safiturk
26-04-09, 13:57
Küçüklük zamanlarımızda, genellikle herkesin muhatap olduğu bir soru hatıra geldi..

Büyüyünce ne olacaksın?

Kimbilir ne söyledik, ne olduk...

Zaman geçtikçe,hayat ve içeriği..Biz ve özelliklerimiz...ve Sürat kesmeyen yolculuğumuz bizden sanki başka büyüklükler büyümeler istiyor...

Ve bu ömrün sınıf değiştirdiği ve bir İnsan için görüp göreceği en önemli meselesi olan sonsuzluğa kadar büyümekle sonsuz küçülmek arası bir işleyiş...

Ve İnsan, insanlığına ait büyümekler ve küçülmekler arasında sınavdan sınava geçişler yapan bir değer..önemli bir varlık..Ve Rabbinin huzuruna yaşam karnesiyle mutlaka çıkacak bir sorumluluk sahibi bir kul...

Şimdiye kadar olan oldu..Ve Olduğu kadarıyla ne oldum'u neticeleri her ne ise..herkesin kendine bırakıp..

Büyüyünce ne olacağız? diyoruz...

Selam ve Dua........

sedahan
26-04-09, 15:20
Güzel bir bölüm ve düşündürücü bir soru ile başlanmış yine maşallah.Öncelikle abimize teşekkür ediyoruz ve inşallah en kısa zamanda bizde ne olmayı arzuladığımızı ,ne olduğumuzu ve artık ne istediğimizi dilimiz döndiğince paylaşmaya çalışacağız...

betus
26-04-09, 19:35
Ben ne olursa, ne yaşarsam, neler görüp geçirisem büyüdüm diyebileceğim..Büyüdüysem eğer ne olacakta fark edeceğim..

Fani hayatın içinde fani işlere bakarsam zaman zaman kendimi yaşlanmış bile hissettiğim oluyor..Her geçen gün biraz daha büyüyorum..Her sabah bir yaş daha yaşlanmış oluyorum..

Ama büyümek kavramına bir aciz kul olarak bakarsam hala küçüğüm..
''Ve Rabbinin huzuruna yaşam karnesiyle mutlaka çıkacak bir sorumluluk sahibi bir kul...''

Rabbim benden ne zaman razı olur ve bu yaşam karnemi ne zaman yıldızlı pekiyilerle doldurursa işte ben o zaman büyüyeceğim..

Büyüyünce yıldızlı pekiyilerle dolu .. ışıl ışıl karnesiyle razı olunan bir kul ve bir ümmet olmak istiyorum..
yıldızlı bir karnem olsun istiyorum..

Allah'ım karnemi yıldızlarla donat..AMİN..:)

mekseline
30-04-09, 00:27
Ahlakı sadece Kuran ahlakı olan bir insan olacağım inşaAllah...

Hatice_Sultan
30-04-09, 00:43
Bende hep küçükken öğretmen olacağım derdim...öğretmenime çok özenirdim...Ve hayat öğle yorduki beni...cevaplanması gereken o kadar çok zor sorular vardı ki....

Birde baktım ki daha öğreneceğim o kadar çok şey varki...ben hala öğrenmenin yolunu yarılayamadım ki öğretmen olayım......

Anladımki öğretmen olmak o kadarda kolay değilmiş....Biraz yoruldum galiba....son durağada çok hızlı yaklaşıyorum....vede karnemi kontrol etmekden acizleniyorum.....

Rabbim bizleri rızandan ayırma...rıza gösterdiğin ameller ile süsle...kusurlarımıza hatalarımıza rağmen bizden razı ol....senden başka gidecek kimsemizde yok....bizi bağışla ve affeyle......AMİN

Allah razı olsun......

Hakendiş
30-04-09, 11:41
Hâlâ büyüyemediysem eğer..Ahsen-i takvim olsam yeter..

musahhih
03-05-09, 15:13
Öncelikle Betuş kardeşimin cevabına maşaAllah demek isterim

Görülen o ki hepimiz büyüyoruz öyle yada böyle , artık bende büyürken oyun oynamayı,oyalanmayı bırakıp,derslerime çalışacağım..

Çünkü cismen büyüdükçe öğrendim ki eskiden olmak istediklerimle,olduklarım çok başka ..çalışmadan olmuyor..

"Büyüdükçe" , "Büyüyünce" , "Büyüdüğümde" , kul olarak küçüklüğümü ,iman noktasında büyüklüğümü tam anlamıyla farkedeceğim,hakikî ve samimi bir kul olacağım,sevmeyi,sabretmeyi,razı olmayı,razı etmeyi,ahde vefayı öğreneceğim..

En önemlisi de :Büyümemin tek engeli olduğunu anladığım "kendimi" aşıp büyümemi engelleyen tüm ağırlıklarımı da bırakarak hafifleyeceğim - hafifleteceğim ve Rıza-i İlahi'ye varacağım inşaAllah ..

keçeli
03-05-09, 17:10
Ben İNŞAALLAH vakıf olacağım.

mhmt
19-06-09, 01:13
Bi"şey" olmak için büyümeyi beklememek lazım sanıyorum. Çünkü gelecek herzaman bizden büyüktür, yetişemeyiz.
Hayırlısı Olsun.

selametle..

sır_
05-10-09, 11:14
ben küçükken hep doktor olacağım derdim anadolu ünüversitesini bitirdiyimde herkese geleceyin doktoru gözü ile bakın diye ahkam keserken işletme -iktisad bölümünü kazandım ama hiç memnun deyildim ve hayat sınav sözüne binaen tekrar sınava hazırlandım bu sefer edebiyat öğretmenliğini kazandım ve hayatta bir tercih daha yapmam gerekiyordu ünü üçden devam edip işletme-iktisad mı bitirmeliyidim yoksa öğretmen mi olmalıydım...

sonra kendi halime güldüm Nesin sır_ dedim sen hiçbirşey milyon ünüverside bitirmek mi önemli olan yoksa Allah ın senin önüne koyduğu imtihanlarımı bitirmek.muhakkak herşeyin güzeli var biz insanlarda daima güzeli isdiyoruz güzel iş güzel okul güzel ev güzel araba güzel evlat güzel güzel güzel...... bir dizimen güzel...hatta öyleki ölümün güzeli de vardır onu dahi isdiyoruz.

tercihler ise büyümenin ve seni asıl hedefe götürmenin anahtarı.. ya hak yolu secer kurtulanlardan olursun ya sapkınların yolunu secer sapıtanlardan olursun.

tek bir gercek var cennet ucuz deyil cehennem lüzümsüz deyil ve bizler dünya denen ana kucağında hala birer koca büyümemiş çocuklarız vesselam