PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : üstad'i Bedduadan Vazgeçiren Sebep...

Hatice_Sultan
15-08-09, 13:30
Afyon Savcısının küçük kızını pencereden gören Üstad bedduadan vazgeçiyor.

Afyon Hapsine Üstadla beraber giren Sabri Halıcı ağabeyimiz vardı. Şimdi Konya’da Mevlâna ile ilgili faaliyetlerde bulunan Feyzi Halıcını babası. İşte şimdi anlatacağım hâtırayı O Sabri ağabey bana anlatmıştı:

“Bir gün Üstadın koğuşuna girdim, bu şekilde büyük bir koğuş. Çok şiddetli bir soğuk var, her tarafta fırtına ve buz. Camlar da kırık. Üstad abdest almış, baktım abdest suyu yerde donmuş. Yer ıslak beton. Yanına bir sandalye, bir battaniye.. Hiçbir şey vermemişler. Üstad gezinmiş gezinmiş.. Yere de oturamıyor, baktım ayakları üzerine yere çömelmiş duruyor. Orada soğuktan donsun ölsün diye işkence yapıyorlar.

Bana dedi “kardeşim savcı beni buraya koydu, burada donayım öleyim diye; artık benim canıma tak etti, ona beddua edeceğim.” Üstad elini kaldırdı, bizzat ben yanındaydım. Tam beddua edecek birden bir pencerenin önünden 7-8 yaşında küçük bir kız çocuğu geçiyordu. Savcı o zaman lojmanda oturuyordu. Üstad: “Bu çocuk kim’ dedi?” “Efendim bu çocuk savcının kızıdır” dedim.

“Tamam.. O zaman ben de bedduadan vazgeçtim, o kız ‘babama bir şey oldu’ diye ağlar o sebebten ben bedduadan vazgeçtim” dedi. Bakın kendisine o kadar ölüme sevk eden bir kimsenin küçük çocuğu ağlamasın diye o bedduadan vazgeçiyor.”

eğirdirli
15-08-09, 13:47
ablacım eğemine sağlık çok etkilendim gerçekten Allah razı olsun.

asilNUR
15-08-09, 14:47
Allah razı olsun ablam..

Üstadımız, şefkatin de şahikalarında bir insandı.. Hepimizin malumu, risalelerde geçen bir çok ibare ile bunu anlamak mümkün.. Bir kaçını zikretmek gerekirse;

"Bir kimsenin imanını kurtarırsam, o zaman bana Cehennem dahi gül gülistan olur."
(Tarihçe-i Hayat)

Sonra, ben cem'iyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cem'iyetin, yirmibeş milyon Türk cem'iyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'anımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cennet'i de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin imanını selâmette görürsem, Cehennem'in alevleri içinde yanmağa razıyım. Çünki vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
(Tarihçe-i Hayat)

Evet.. Kendisine onca eziyeti yapan bir savcıyı, masum evladı hürmetine affediyor.. "Bakın kendisine o kadar ölüme sevk eden bir kimsenin küçük çocuğu ağlamasın diye o bedduadan vazgeçiyor."

Bizim de İMANLARIMIZIN KURTULMASI İÇİN ne sıkıntılara katlanmış.. "Seksen senelik ömründe, dünya zevki tatmamış.." vs, bildiğiniz şeyler...

Rabbimiz, ebeden razı olsun, davasını tüm dünyaya hakim kılsın.. Bizlere de, kendisine LAYIK TABELE OLABİLMEYİ ihsan eylesin..

RUHLARINA EL-FATİHA...

adalet
18-08-09, 15:52
amin inş rabbim ona layık talebe etsin inş .. allah razı olsun

Nükte
18-08-09, 16:15
Allah razı olsun hatice_sultan.
Bu olay kelimelerin bittigi an.
Ve yine risale_i nurun kelimeleriyle açıklanabilir ancak.
Meslegimiz şefkat,tefekkür,acz,muhabbet....

Kaderi_m
18-08-09, 16:22
Rabbi razı olsun ablacım...iyiki bu konuyu bizimle paylaşmışsınız....

sayhanur
18-08-09, 16:40
evet üstadımız kendisine hunharca davranan zalim insanlara dahi ne güzel cevap veriyor.

hey koca üstad sen ki hakikata gönül vermiş bir kahraman
nur'un adüvleri senden havf eder herzaman
sana zulmedenler beklesinler uhrevi mücazatı
arşa kadardır mazlumların her daim ahı...

ayser
22-10-09, 03:37
Allah razı osun emeğinize sağlık

hediye
22-10-09, 09:58
Allah razı olsun ablacım...

Nesrin
25-11-11, 01:10
Allah razı olsun ablacım..

damlanur 6363
25-11-11, 09:37
amin amin tşkrler abi cok güzel ifade itmişsin allah razı olsun ablm cok etkileyici ve cok duygulu bir paylaşım olmuş.