PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DERMANDIR MUHAMMED aleyhisselatu vesselam

cisri
21-04-09, 21:46
DERMANDIR MUHAMMED aleyhisselatu vesselam

Bismillahirrahmanirrahim

Ey gönül bahçelerinin Andelibi

Dili bağlı olan kalbim, hislerime tercüman olamıyor, gönlümden geçenleri ne yazı ne söz anlatamıyor, hasretin ile yanan bu gönül hislerime tecüman olamıyor halbuki;
Bir genç kızın hayallerini süslediği beyaz atlı prens gibi süsledin hayallerimi, kır atına binip allı şallı sarığını sarıp gönül ülkeme sür atını efendim. Seni, rüyalarda gören gözlerde bakıp aradım, aradıkça ağladım. Bende senin gibi bir yetimim senin yokluğunun yetimliğini içimde yeşerttim, yetimlerin ağlayışındaki göz damlalarına kattım göz yaşımı sen yetimsin diye, hasretinden iç çekip ah efendim diyenleri aradım ahh edişlerine kattım sensizliğin ah'ını, kırık kanatlı hayallerimle çırpınıp huzuruna gönderdim ruhumu. Günahlarla kirlenmiş, lekelenmiş bir noksan dilimle sana sesleniyorum ya Muhammed (a.s.v)
Nasılki senin gelişinle kurak çöller cennet bahçesi oldu, şimdi mevsim bahar sensiz baharlarımız kış oldu, seni sende aradım, sensiz seni bulamadım. Ben bir damlayım, sen ise okyanusları yutan bir muhabbet ummanısın, hiç ender hiç olan damla kadar gönlümü
attım o ummana, muhabbet deryanda kulaç atmak için. Boğulmakdan korkmadım çünkü battıkça derinlere o deryada kaybolacaktım.
Senin iklimine giren senin gibi olmalı, bahar gibi iklimine girmek için sahte iklimleri aştım, her şey düşlerle başlar senin iklimine girince başladı düşlerimin cennet oluşu, yatarken başka şeyleri hayal ederdik, kalkarkende başka şeylerin hayaliyle teselli bulurduk. Varsın buda benim bir tesellim olsun, benim dar düşüncelerim, dar ifadelerim, dar görüşüm seni sana övmekten, hislerimi kelimelere dönüştürmekten aciz, seven sevdiğine hediyeler götürürmüş sana hediye getirecek servetim yok, sadece bir bardak dolusu göz yaşı getirebildim, hasretinle ızdırap çekip akıttığım göz yaşlarımı bir bardak içinde sana sunuyorum. Kelimeler değil ancak benim halimi bu bir bardak dolusu göz yaşları anlatır, demiştin Sübhaneke ma arafnake hakka ma’rifetike ya ma’ruf, seni hakkıyla tanıyamadım derken Rabbine münacatında, aynı gönül sesinin farklı bir burukluğuyla sana sesleniyorum ey gönüller sultanı, seni biz hakkıyla tanıyamadık.

İsterdim ki her an, kalbimin her atışında Muhammed (a.s.v) diye atsın, isterdim ki her nefes alışımın dışa çıkarken vurgusunda Muhammed (a.s.v) sadaları dökülsün, isterdim ki adını anınca yüzümün rengi sararsın ve kendimden geçsem, şuurumu kaybetsem aşkının ateşiyle ismini haykırarak can versem, Bana deli deseler fakat senin aşkının delisi olduğumu bilmeseler.

Şevki vesile-i gayrettir adın
MUHAMMED MUSTAFADIR adın
Baldan şerbetten tatlıdır adın
Senin adını sayıklayan aşk-ı mecnunların
Dudaklarını yalarlar efendim

Diyerek utandım yer yer adını anmaya, her ne kadar bu ağıza yakışmasada seni anmak, bir kere dudaklarımdan çıkarken adın kalbim gelir heyecana, pervane gibi senin etrafına toplanların arasına beni de kabul et, kanat çırparak bir mevlevi dervişi
gibi olup tavaf edeyim nurunun etrafında, nurunu bir kere görenler ateşe uçuşan kelebekler gibi olur korkmazlar o ateşe atılmakdan, hiç güzel olmamıştı bu kadar yangınlara gark olmak. Kim vardır ki; seni görme aşkı ve şevkine sahip olmasın, senin
aşkından dağ, taş aklını kaybetmiş.
ıÜüEy güllerin hayran kaldığı, gülüşüne güneşin köle olduğu şems-i kebir, senin ağlaman bulutlara dahi göz yaşı akıttırır, her iki alemin bütün mertebeleri ayaklarının altında bir parça topraktır, gelişinle dünya senin dalgalı saçının misk kokusuyla doldu,
denizler ayrılık hasretinden dudakları kurudu, rüzgarlar senin aşkının cezbesiyle yönünü unuttu, direksiz gök yüzü gelişinle nur oldu, gidişinle ayrılık hüznüne gark oldu, yer yüzü hiç bu kadar şeref sahibi olmamıştı, senin gelişinle kıble yer
yüzünde oldu, kabe senin hürmetine beytullah oldu, oraya gidenler huzur ve emniyet buldu, toprak senin gelişinle secde edilen yer oldu,
Ey kainatın güneşi gönlüm çok rencide oluyor, med cezir yaşayan gönlümün tarifini anlatmaktan aciz kaldım dilim lal oldu, biri demişti zaman ihtiyarlandıkça kuran gençlesiyor bende diyorum, zaman ihtiyarlandıkça sinelerde gençleşiyorsun, çok zaman
gönlüm kırıldığında, kimsesiz kaldığımda, kapılar yüzüme kapandığında, senden başka kimsem yok ya ResulAllah deyip teselli buldum, her iki alemde senden başka tesellim yoktur.

Dermanın, derdime dert oldu
Gönül seninle mest oldu
Yokluğun bağrıma gam oldu
Yanlızlığım seninle şen oldu
Karanlık sinelere şems olan
Kimsesiz yerlerde barınak olan
Kış yaşayan ruhlara bahar olan
Derdime dermanın, derd oldu

Ey dertlilere derman, benim gibi çaresiz birinin derdine deman ol, derdimin ilacı senin muhabbetindir canımın nuru senin güneşi utandıran nur saçan çehrendir, senden hacetim bana lutuf edip bir kere nazar etmendir, beni o nazarın ile kendine fani kıl, fanilikde beni baki kıl, bir an bana nazar edersin diye gece gündüz oturmuş yüzlerce ızdırabı göğüslemiş beklerim, şefaat et bu boynu bükük kölene, layık değil iken varsın huzuruna, ayrılıklardan, usandım, sessizce bir teselli aradım, kaldır aracıları perdeleri aradan, lütfet hurilerin bakmaya kıyamadığı gül yüzünü görmeyi efendim, içimdeki yangın dışa taştı, yangınımı söndürecek suyum ol Efendim…

Cezallahu anna seyyidena muhammeden ma huve ehluh…

Cisri

Eman
21-04-09, 23:56
Efendimize yazılmış güzel satırları okummaıza vesile oldunuz tşkler kardeşim ....en kısa zamanda ilgili yerine taşınır inşl

vuslat07
22-04-09, 21:47
Allah razı olsun kardesım...guzel ıfadelerın en cok ovulmeye layık olana hıtap edılmesıyle dahada guzelleşmiş inş..

sedahan
24-04-09, 23:59
Allah razı olsun kardeşim yorum yok duygular gayet güzel ifade edilmiş.Değilmi ki bu satırların ilhamı kainatın sultanı elbette anılan ,anlatılan güzel...

Paylaşım çok güzeldi Teşekkürler kardeş...

Kaderi_m
25-04-09, 10:14
cisri demişki:

Ey dertlilere derman, benim gibi çaresiz birinin derdine deman ol, derdimin ilacı senin muhabbetindir canımın nuru senin güneşi utandıran nur saçan çehrendir, senden hacetim bana lutuf edip bir kere nazar etmendir, beni o nazarın ile kendine fani kıl, fanilikde beni baki kıl, bir an bana nazar edersin diye gece gündüz oturmuş yüzlerce ızdırabı göğüslemiş beklerim, şefaat et bu boynu bükük kölene, layık değil iken varsın huzuruna, ayrılıklardan, usandım, sessizce bir teselli aradım, kaldır aracıları perdeleri aradan, lütfet hurilerin bakmaya kıyamadığı gül yüzünü görmeyi efendim, içimdeki yangın dışa taştı, yangınımı söndürecek suyum ol Efendim…

Cezallahu anna seyyidena muhammeden ma huve ehluh…

Rabbim razı olsun...

gulname
25-04-09, 11:31
ALLAHUL ALEM razı olsun Efendim :)

AHH Ravzayı mutahhhara Orada olmak vardı şimdi
Şevki vesile-i gayrettir adın
MUHAMMED MUSTAFADIR adın
Baldan şerbetten tatlıdır adın
Senin adını sayıklayan aşk-ı mecnunların
Dudaklarını yalarlar efendim

ayser
27-05-09, 04:46