PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : namaz kılmamak için ne bahanen olabilir ki

nur73
20-06-10, 13:04
Namaz bizim için ne ifade ediyor? Bir borç mu biliyoruz yoksa Allah’ın bizi huzuruna çağırmasını mı? Ezan okunduğunda tüm dünya işlerini bırakıp Rabbim beni çağırıyor kalbimiz yerinden çıkacak gibi atıyor mu? O büyük Rab o her şeye kadir olan Allah’ım ben bu kadar acizken ve günah bataklığında iken bana ceza vermeyip huzuruma gel kulum diyor iken hala namazı borç mu biliyoruz?
Bir düşün mümin kardeşim hissediyor musun ta kalbinin derinliklerinden: Ezan-ı Muhammediye okuduğunda hele Allah’u ekber dediğinde kulaklarımızın pası siliniyor, tüm duyduğumuz günahlar, biatlar, dedi kodular eriyor ve hele içimizden hissediyormuyuz Allah’ın büyüklüğünü, kudretini,şefkatini, namaza gel dediğinde dizlerimizin bağı çözülüyor mu? Titriyor mu ayaklarımız, yüreğimiz bir deprem misali ayaklarımızdan önce koşuyor mu namaza? Kim önümüzde durabilir ki artık Allah bizi çağırıyor nefis mi engel olacak o da kim şeytan mı lanet olası, Rabbim nefsimden büyük değil mi? Kim aramızda durabilir ki artık bide kurtuluşa er dediğinde ezan hissettik mi hiç günahlarımızın silip süpürüldüğünü ve söz Muhammed (S.A.V.) gelince asırların hasreti yüreğimizi kavurdu mu? İçimiz kan ağladı mı? O peygamber ki mahşer yerinde ana evladına sahip çıkmaz iken o ümmetim, ümmetim, ümmetim diyen peygamber yaratılış sebebimizi anlattı mı kalbimiz onu ne kadar özlediğimizi ve artık abdest zamanı yönümüzü Kabe’ye dönüp yüzümüzü yıkar iken ne kadar yüzümüz karadır diye düşündük mü ve sonra abdest suyu ile nasıl temizlendiğini sorduk mu kendimize eller yıkandığında ateşi elimizde gördük mü? Günahlarımızdan ötürü ve nasılda söndüğünü gördük mü? Artık namaz vakti Rabbimle baş başasın ilk tekbirinle dünyayı arkana aldın Rabbinle konuşma anı artık tüm günahlarımıza rağmen bizi huzuruna kabul eden Rabbim ve artık secde onu nasıl anlatayım sana mümin kardeşim.secdedeki mutluluğu sevinci ve Allah için akıttığın her damla gözyaşının cennetlere bedel olduğunu nasıl anlatayım kardeşim secdedir Allah ile muhabbetini artıran, cennet gibi diyemem sana secde değimlidir ki bizi cennete götüren,o secde değil mi ki tüm kibirliğimizi yok eden o secde değil mi ki yalnız Allah a yapılınca güzel olan ibadet.

Mümin kardeşim selam verince artık düşünşene bi o mutluluğu kalu bela da verdiğin sözün mutluluğunu ,

Mümin kardeşim hadi artık namaza ne bahanen olabilir ki her şeyi o yaratmadı mı?
Sana o namaz emrini veren kim
Elin mi yok söylesene ayakların mı yok
Onları bırak boş ver Allah yolunda harcanmadıktan sonra inan ki bin elin olsa bin ayağın olsa zarardasın
Peki kalbinde mi yok kalu belada verdiğin sözünde mi?
Ne bahanen var Allah aşkına söylesene dünya malımı seni yaradandan uzak eden peki malı sana veren kim yine alacak olan kim?dünya ebedi mi? Ölmeyecek mi? Sen toprak olmayacak mısın?hele bi bana söylesene bir tek şey benimdir diye bilir misin?tabi ki diyemezsin.çünkü her şey ona aittir.Ondan geldik ona döneceğiz hadi namaza

Nur73
biraz kusurlu olmuş hakkınızı helal edin vesselam

guzelhan
20-06-10, 13:14
allah(cc) ebeden ve daimen razı olsun güzel paylaşım kardeşim..çok doğru hepsi..rabbim bizleri affetsin inşallah..doğru yoldan namazdan kuran'dan hizmetten ayırmasın aminn..ellerine sağlık

tahanur
20-06-10, 16:08
Allah razı olsun. Güzel bir paylaşım. Müminin miracı, olmazsa olmazı, haydin namaza inşaallah...

serihan
20-06-10, 17:08
Rabbimizin bize verdiği saymakla bitiremiyeceğimiz ve sayısısını yanlız onun bilidiği nimetlerine bir o kadar şükür gerekmezmi ve bu kapsamlı şükür yanlız namazda var Rabbimiz bu fırsatı bize vermiştir şimdi değerlendirmeye bakalım günde bir ssaatimizi o şükre ayıralım..Hadi namaza

Allah razı olsun..

Mutella
20-06-10, 19:32
Rabbim hakiki namaz kılanlardan eylesin..

Allah razı olsun.

cemalinur
20-06-10, 21:46
Buyurun namazda Allah ile hemhalleşmeye (Allal razı olsun)...

ayser
13-01-11, 04:47
Allah razı olsun kardeşim

prenses
11-11-11, 12:57
Allah razı olsun..