Orijinalini görmek için tıklayınız : Haydi Tövbeye...
SELAMUN ALEYKÜM...
Bol bol tövbe etmek için Nurunalanur ailesine bir yeni oyun daha..
İşte Size Fırsat Buyrun Tövbeye..
Allah Tövbelerinizi Kabul Etsin..
Evvela ben başlayayım...
Tövbe Estağfirullah......
"Allah'm sen affedicisin Affetmeyi seversin.Senki her türlü günahımıza ve kötülüklerimize karşı çok merhametlisin,bizede merhamet et bizide bağışla.
Allah'ım geçmiş tüm günahlarıma tövbe ettim.tövbemi huzuru ilahiyyenden boş çevirme,senin sonsuz merhametinden bizleride nasiplendir."
amiin ecmaiin inşaALLAH...
"Allah'm sen affedicisin Affetmeyi seversin.Senki her türlü günahımıza ve kötülüklerimize karşı çok merhametlisin,bizede merhamet et bizide bağışla.
Allah'ım geçmiş tüm günahlarıma tövbe ettim.tövbemi huzuru ilahiyyenden boş çevirme,senin sonsuz merhametinden bizleride nasiplendir."
BİNLER AMİN İNŞAALLAH..
(Aynı duayı mı ekliyoruz sürekli?.. OKUYUP-EKLİYORUZ.. Öyle mi? Doğru anlamış mıyım?..)
Ve Aleyküm selam çok güzel bir oyun
bu oyun başlığı ama ,inşaallah her bu duayı yaptığımızda kusurlarımızdan aklanırız..
Amiinnnn
Allah`ım ben pişmanım.yaptığım kötülüklerden,işlediğim büyük küçük günahlardan Sana sığınıyorum.Rahmetinle muamele et bana ey Rabbim.Allah`ım gerçi günahım çoktur ama Rahmetinden umudum da çoktur.azabından korkum tümünden çoktur ama merhametinden ümidim de çoktur.benim hatalarım Senin Rahmet denizinde yok olsun.Rabbim,eşiğinden kaçmış,isyan ve günaha dalmış,Senden gafil zamanlar geçirmiş günahkar bir kulum.beni Efendiliğinin,Seyyitliğinin eşiğine çağır.oradan başka sığınağım yoktur.Allahım merhametini benden esirgeme...(alıntı)
(Aynı duayı mı ekliyoruz sürekli?.. OKUYUP-EKLİYORUZ.. Öyle mi? Doğru anlamış mıyım?..)
Tövbe etmek suretiyle her türlü dua olur.:)
'Ey Allah'ım! Senden tövbeyi isterim demedim.
Fakat senden tövbe arzusunu dilerim!'
Amiinnnn
استغفر الله استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اِليْهِ توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشوراوَاَسْاَلُهُ لتََّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَلَناَ اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ
"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
"Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır."
estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm
amin amin amin ......................
{İmam Ali Zeyn'ül-Abidin'in Günahları İtiraf Edip Yüce Allah’a Dönüş (Tövbe) İstemi Hakkındaki Duasıdır}
Allah’ım senden (bir şey) istememe üç haslet engel oluyor; bir haslet de senden (bir şey) istemeye itiyor beni.
(Rabbim) Yerine getirmediğim getirmekte ağır davrandığım emirlerine tereddüt etmeden işlediğim yasaklarına ve şükrünü eda etmekte kusur ettiğim nimetlerine bakınca senden (bir şey) istemeye utanıyorum. Sana yönelenlere hüsnü zanla dergâhına gelenlere olan lütuf ve fazlını görünce de senden istekte bulunmaya cüret ediyorum. Çünkü senin bütün ihsanların bir lütuf bütün nimetlerin karşılıksız bir bağıştır.
Ey mâbudum şimdi ben zilletle boyun eğmiş bir halde izzet kapının önünde durmuş çoluk çocuğu çok fakr-u zaruret içindeki biri gibi utanarak senden (lütuf ve merhametini) dileniyorum ve itiraf ediyorum ki bana ihsanda bulunduğun zaman sana karşı gelmemeye gayret etmekten başka bir şey yapmış değilim ve hiçbir zaman da senin lütuf ve fazlından mahrum kalmamışım.
Şimdi ey Rabbim katında kötü şeyler kazandığımı ikrar etmek bana bir yarar sağlar mı? Çirkin işler yaptığımı itiraf etmek beni senden (senin azabından) kurtarır mı? Yoksa bulunduğum durum itibariyle gazabını mı hakkettim?! Yoksa seni çağırırken gazabınla mı cevap vereceksin?!
Seni tenzih ediyorum! Tövbe kapısını yüzüme açık bıraktıktan sonra senden ümit kesmem. Aksine günahları büyük bahtı dönmüş amel zamanının bittiğini ömrünün sona erdiğini görüp senden kurtulamayacağını senden kaçamayacağını anlayınca tertemiz bir kalple sana dönüp ihlasla tövbe eden sonra da karşında eğilip bükülerek başını aşağı salarak korkudan dizleri titreyerek gözyaşları suratını ıslatmış bir halde kısık bir sesle seni çağıran sana yalvaran kendine zulmetmiş Rabbinin saygınlığını küçümsemiş hakir bir kul gibi; “ey merhametlilerin en merhametlisi; ey merhamet arayanların yöneldiği en merhametli zat; ey mağfiret dileyenlerin etrafında dolaştığı en şefkatli Zât-ı Kibriya; ey affı cezalandırmasından çok olan; ey rızası gazabından bol olan; ey güzel affıyla yaratıklarına minnet koyan; ey kullarını tövbelerinin kabul olacağına alıştıran; ey kötülerin tövbeyle ıslah olmalarını sağlayan; ey kullarının az amellerine razı olan; ey onların az amellerine çok mükâfat veren; ey dualarına icabet etmeyi onlar için tazmin eden ve ey lütfuyla onlara en iyi ödülü vereceğini vaad eden (yüce Allah)!” diyerek seni çağırırım sana yalvarırım. Çünkü ben sana isyan edip de bağışladığın en isyankâr mazeret gösterip de mazur gördüğün en kötü ve tövbe edip de tövbesini kabul ettiğin en zalim kişi değilim.
Buradan sana yönelerek kaçırdığı fırsatlara pişman olan; devşirdiği günahlardan korkan; yaptıklarından utanç duyan; senin indinde büyük günahı affetmenin büyük bir şey olmadığını bunun sana göre kolay bir iş olduğunu hadsiz hesapsız suçlara göz yumabileceğini bilen ve sana en sevimli kulun; sana karşı büyüklük taslamayı terkeden günahlardan sakınan ve sürekli bağışlanma talebinde bulunan kul olduğunun bilincinde olan biri olarak tövbe ediyorum.
(Ey Rabbim) Büyüklük taslamaktan günahlara devam etmekten sana sığınırım. Kusur ettiğim hususlarda senden bağışlanmamı dilerim. Âciz olduğum güç yetiremediğim konularda senden yardım isterim.
Allah’ım Hazreti Muhammed ve âline salat eyle ve üzerime farz ettiklerini bana bağışla; hakkettiğim cezalandırmalarından beni kurtar; günah ehlinin korktuğu (cehennem azabı)ndan bana güvence ver. Çünkü sen af ile dolusun; mağfiret için umulansın; bağışlama ile tanınmışsın; hacetimi senden başka kimseden dilemem; günahımı senden başka bağışlayacak olan yoktur. Her türlü eksiklik sıfatından münezzehsin sen. Senden başka kimse bana zarar veremez senden başka kimseden korkmam. Hiç şüphesiz sen takva ehlisin; mağfiret ehlisin. Muhammed ve âline salat eyle ve hacetimi gider dileğimi kabul et; günahımı bağışla korkumu güvene çevir. Hiç kuşku yok sen her şeye kadirsin ve bunlar sana pek kolaydır. Âmin ya Rabbe’l-âlemin.
Hz Ali Zeyn'el-Abidin'in Sahife-i Seccadiye adlı Dua Kitabından
Ey mevlam! Sen -varlığımın- sahibisin ben ise sahip olunan; sahip olunana sahip olandan başka kim merhamet eder?
Ey mevlam! Sen azizsin ben ise zelil; zelile azizsen başka kim merhamet eder?
Ey mevlam! Sen yaratansın ben ise yaratılan; yaratılana yaratandan başka kim merhamet eder?
Ey mevlam! Sen yücesin ben ise hakir hakire yüce olandan başka kim merhamet eder?
Allahım, bugüne kadar bilerek veya bilmeyerek senin rızan olmayan birtakım şeyler yaptım..Ya rab, sen yücelerin en yücesisin.Sen yaratansın,affedensin.Bugüne kadar işlediğim günahlarım için sana binlerce tövbe ederim...Bana doğru yolu bulan kullarından olmayı nasip et...
"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm."
gülberranur
08-10-11, 17:12
BİNLERCE AMİN İNŞALLAH...
Allahım, bugüne kadar bilerek veya bilmeyerek senin rızan olmayan birtakım şeyler yaptım..Ya rab, sen yücelerin en yücesisin.Sen yaratansın,affedensin.Bugüne kadar işlediğim günahlarım için sana binlerce tövbe ederim...Bana doğru yolu bulan kullarından olmayı nasip et...
BİNLERCE AMİN ALLAHIM ,BİZE GAFUR İSMİ ŞERİFİNLE,GAFFAR İSMİ ŞERİFİNLE SAHİLİ SELAMETEMETE ULAŞTIR YÜCE RABBİM.
AMİN...
AMİN....
ECMAİN....
Nurlara Müştak
11-05-12, 17:57
Allah'ım geçmiş tüm günahlarıma tövbe ettim.tövbemi huzuru ilahiyyenden boş çevirme,senin sonsuz merhametinden bizleride nasiplendir."AMİN...
Amiin inşaALLAH...
Tövbe Estağfirullah
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.