Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeytan ve adam
Şeytan ve adam
Adamın biri çölde tek başına giderken lanetlik şeytanda insan kılığına bürünerek ardından yetişir ve kendisine yol arkadaşlığı teklif eder.Adam ile şeytan yollarına devam ederlerken vakit bir hayli ilerler, Akşam olur, gün batar, sabah olur gün doğar.Lanetlik şeytanın kafası bir noktaya takılır.Bakar ki adamda ne sabah ne öğlen ne ikindi ne akşam nede yatsı ..Hiç birini kılmıyor.Artık yol yürümekten yoruldukları için bir yerlerde konaklamak üzereyken şeytan hızla koşmaya başlar.Şaşırıp kalan adam ardından, nereye gidiyorsunuz beni böyle bırakıp diyerek haykırır ve bunun üzerine şeytan duraklayarak şu ibret dolu cevabı verir. ''Arkadaş, ben ömrümde bir kere Allah'a karşı geldim.O yüzden kovuldum. Fakat sen günde 5 defa karşı geliyorsun.Korkarım Allah gökten taş yağdırırda banada isabet eder''.der ve kaçar...
Şeytan bile namazın önemini ne güzel söylüyor ve allahın azabından korkuyor.(Lanet gelsin şeytana).Biz azabı düşünmeden namazı kılmıyoruz.Hemde hiçbir fetvası bulunmayan.Allah bizi affetsin
الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ
Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn(yunfikûne)
Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar (BAKARA/3)
__________________________________________________ ________
وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ
Vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâşiîn(hâşiîne)
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir(BAKARA/45)
__________________________________________________ ___________
وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْكُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ
Ve-iż eḣażnâ mîśâka benî isrâ-île lâ ta’budûne illa(A)llâhe vebilvâlideyni ihsânen veżi-lkurbâ velyetâmâ velmesâkîni vekûlû linnâsi husnen veakîmû-ssalâte veâtû-zzekâte śümme tevelleytum illâ kalîlen minkum veentum mu’ridûn(e)
Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekâtı vereceksiniz” diye söz almıştık Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz
(BAKARA/83)
__________________________________________________ __________
وَأَقِيمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّكَاةَ وَمَا تُقَدِّمُواْ لأَنفُسِكُم مِّنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِندَ اللّهِ إِنَّ اللّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ
Ve ekîmus salâte ve âtûz zekât(zekâte), ve mâ tukaddimû li enfusikum min hayrin tecidûhu indallâh(indallâhi) innallâhe bi mâ ta’melûne basîr(basîrun)
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür(BAKARA/110)
__________________________________________________ ________
فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِي وَلاَ تَكْفُرُونِ
Fezkurûnî ezkurkum veşkurû lî ve lâ tekfurûn(tekfurûni)
Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin(BAKARA/152)
__________________________________________________ _____
حَافِظُواْ عَلَى الصَّلَوَاتِ والصَّلاَةِ الْوُسْطَى وَقُومُواْ لِلّهِ قَانِتِينَ
Hâfizû alâs salavâti ves salâtil vustâ ve kûmû lillâhi kânitîn(kânitîne)
Namazlara ve orta namaza devam edin Allah’a gönülden boyun eğerek namaza durun (BAKARA/238)
Şeytan kaça dursun.Ateşten korkmuyorda taştan mı korkuyor.Seni bir elime geçirsem taştan beter edecem:D Allah razı olsun.Güzel paylaşımdı
Bir kaç ayette ben eklim :
ISRA 78- Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar (belirli vakitlerde) gereği üzere namazı kıl, bir de sabah namazını kıl Çünkü sabah namazında, gece ve gündüz melekleri hazır bulunur
ISRA 79- Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat mak-----) göndermesi kesindir
RUM 17- O halde akşama girdiğiniz zaman da, sabaha girdiğiniz zaman da tesbih Allah'ındır (daima O, tesbih edilir)
RUM 18- Göklerde ve yerde, ikindileyin de, öğleye erdiğiniz zaman da hamd O'na mahsustur
MAUN SURESI :
4- Vay haline o namaz kılanların ki,
5- Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler
MERYEM :
59- Sonra bunların ardından öyle bir nesil geldi ki, namazı terkettiler, heva ve heveslerine uydular; onlar bu taşkınlıklarının karşılığını mutlaka göreceklerdir (Cehennemdeki "Gayya" vadisini boylayacaklardır)
NISA:
101- Yeryüzünde sefere çıktığınızda kâfirlerin size bir kötülük yapacağından korkarsanız namazı kısaltmanızda size bir vebal yoktur Kuşkusuz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır
NEML SURESINDEN
3- Ki o (müminler) namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve ahirete de kesin olarak iman ederler
NUR SURESINDEN
37- Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar
56- Hem namazı kılın, zekatı verin ve peygambere itaat edin ki rahmete eresiniz
RUM SURESINDEN
31- Başkasından geçerek hep O'na gönül verin ve O'ndan sakının Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın
LOKMAN SURESINDEN
4- Onlar, namazı kılarlar, zekatı verirler, âhirete de kesin olarak inanırlar
17- "Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten sakındır Başına gelenlere sabret, çünkü bunlar, azmi gerektiren işlerdendir"
kara şimşek
20-07-10, 10:19
Allah razı olsun.Güzel paylaşımdı.Bu kadar taştan mademki korkuyorsun neden karşı geldin Allaha.Bak ateş herşeyden üstündür diyordun Ama bir taştan ödün kopuyor.Bu şeytan ne dediğini bile kendisi bilmiyor.
Şeytan kaça dursun.Ateşten korkmuyorda taştan mı korkuyor.Seni bir elime geçirsem taştan beter edecem:D
Vallaha haklısın.Madem taştan korkuyorsunda neden isyan ettin.Adi şeytan:D
:)Çok teşekkür ederim yorumlarınız harikaydı;)
Güzeldi.Paylaşım çok güzeldi.Allah razı olsun:)
Teşekkür ederim allah hepimizden razı olsun
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.