PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir karanfil çekiyorum zamandan kırmızı ve yalnız…

m_safiturk
10-05-09, 00:27
Bir karanfil çekiyorum zamandan kırmızı ve yalnız…Bir şeyler var içime işlemiş..İçim onlarla işlenmiş..Kaçak köçek tuttuğum tutunduklarım gibi tutunduğum..Kuru dallar..halsiz haller gibi..Ruhu çekilmiş çekilmez yanımdan…Bir karanfil çekiyorum zamandan kırmızı..ve ânın penceresine bırakıyorum..Ar gibi kar gibi…

Kalbim bir sazın perdelerinde..Yine kalbimi yağmalayan eşkıya bir sızı..Vedası ecnebi aksanıyla yapışmış fikrime..Fikrim bazen esmer bir düşünce..Ak tuğlu sancaklar kadar başı dik…Hasret tepelerinin nemenem zabıt varakası..Yokluk…az önce gitti..buradaydı ..belki şu köşeyi döndü koşar kaçış azat adımlarıyla..kanadı kırık mı değil mi belli değil…Taş tasası o sokak..kum kumcuk toz toprak..gönlü kurumuş yapraklar..çorak beklentiler..neyimeydi sanki…Neyim di…Ne zorum vardı…Zoruma geldi zoruma gitmedi..Düştü işte düşler gibi…İpek bir mendil kaldı bir türküden yadigar…Olsun elimde yazgısız bir yazı bir isimsiz mektup bir resimsiz hatıram var…Umurunu al git…Siyah ve asil…

Hissi tanırdım oysa..Şivesi işvesi neşvesi ..Nazlı nazı yüksek nağmesi ile gecenin örtüsünü kaldıran..gece ise kendine aldırmaz uyku sevmez bir sesti…Nüfuzu çok bir ayrılıktı..her şey hüzne bağlandı ..ağladı kısmen mevsimin o hale matuf gözleri meftun ve müptela vaveylasıyla..Matemi kaçmış viranesiyle..Divanesine divan kurulmuş sırca mahkumiyetlerin ..kara zindan teaddisi ile dehşet almış..fermanı bükülmüş ..büzülmüş ömrüne sıkıştırılan titreyen bir inilti sızması var..her neyselik ninnisine ..mezar mı mecaz mı bilinmez…Îcaz lambasının şişesi bir ışığına fer medet bir meveddet belki…

Zincirli kuyu..Susuzluk kadar susuz…Gelinmez ve gidilmez bir yolumuz var..tel boyu ..yel boyu uzun ve aşılmaz..Arşını sayılmaz kadar dolu..Hesaba gelmez kadar kalabalık..müteharrik meyyitleriyle sıkı fıkı…Nesli kesilmiş fatihasız..Şu kitabesi silinmiş alıntı..sadece bir pişmiş tuğla..Bir kırık kiremit..Çatısız bir baykuş..Boş bir sayfa kırık bir kalem ucu..Yanmayan çakmaklar..Ateş, bir şehir kadar uzak…

Hiç değildi ..Ortalıkta savrulmuşta değildi..gittim söktüm duvarından..Kör bir renge sırladım siretini..Mahrem deyip kalbime bile göstermeden sakladım..Şimdi hayat kesik kesik..neremde bir ağrı varsa oraya bastım varını..Dinmez sancılarımı teskin ettim..Ufka bakar yanım yoktu..Bir Bakara bir İmran..Bir afilin tutuldu çakar almazlığıma kerami kerami gördüm zeytin ağaçlarını… Metruk ayazlarında ıslık çalardı rüzgârlar…

Sahilleri boş buraların..Oralardan kimse yok şimdi..Şuralar şurasını yitirdi…Sonbahar ahdini hazana vermiş…dileklerim gün görmüş bir esintiye emanet…Şuera şiirlerini yakmış ısınıyor..Ocaklar isli ve pusulu bir yar zülfüne yazılmış..aşıma gurbet çiğime ekmeğim hamur… Saç ayağım boş kazansız..Devinim devrilmişliğindeyim..Bir parça patiska..bir yün hırka bir beyaz beklentiydi her şey oysa…Takdir tedbiri geri verdi..Bir konuştu kesret sükuti…Bin bir döndü basar seyrani…

Kabullenmek lazım mihverinden çıkmış hayalin pervasızlığını,yapma etme tövbeler tövbesi bir dahasını.. geniz sızısı ile arzu endamında ki edep paye kıyamını..Olmasın bir daha olmasın..Şu kurşun kubbeli saray.. şu kemeri mimariden kamere bir şavk bul dön dur..Anla asude hayat halden hale dönüp durduğundur…

Bir karanfil çekiyorum zamandan hatırana kırmızı... Ânın penceresine bırakıyorum ap ansız…

m_safiturk

Hatice_Sultan
10-05-09, 07:41
Allah razı olsun....

betus
10-05-09, 09:01
Allah razı olsun..

EfSuN
10-05-09, 13:14
Bir karanfil çekiyorum zamandan kırmızı ve yalnız…Bir şeyler var içime işlemiş..İçim onlarla işlenmiş..Kaçak köçek tuttuğum tutunduklarım gibi tutunduğum..Kuru dallar..halsiz haller gibi..Ruhu çekilmiş çekilmez yanımdan…Bir karanfil çekiyorum zamandan kırmızı..ve ânın penceresine bırakıyorum..Ar gibi kar gibi…

Kalbim bir sazın perdelerinde..Yine kalbimi yağmalayan eşkıya bir sızı..
Zincirli kuyu.

Bir karanfil çekiyorum zamandan hatırana kırmızı... Ânın penceresine bırakıyorum ap ansız…

m_safiturk
allah razı olsun

ayser
14-05-09, 05:06
Allah razı olsun

Kaderi_m
15-05-09, 16:36
Rabbim razı olsun.

sua
15-05-09, 20:04
Kalbim bir Ksazın perdelerinde..Mahrem deyip kaLbime biLe göstermeden sakLadım....

Nesrin
12-11-11, 06:11
Allah razı olsun Murat abi..

gülberranur
12-11-11, 08:44
ALLAH RAZI OLSUN ABİ...