Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurdan Esintiler ve Damlalar...
Hatice_Sultan
11-05-09, 14:59
Bir köşem olsun, Risale-i Nurları okudukça damlayanları zerreleri burda paylaşayım istedim...
Hep şiir köşesi olacak değil ya..Kainatı kaplayan Nurların Zerresi belkide yüreğimde ruhumda bıraktığı izler...
Sadece düşüncelerimi duygularımı paylaşmak istedim...Sizde yazın duygularınızı okurken yüreğinizi yoklayan nurun meltem gibi serinlik veren cazibadarlığını...
Beni yanlız bırakmayın....Hadi beraber karalıyalım bir şeyler....
Selam ve muhabbetle kalın Nur Dostları...
Evet ablam güzel düşünmüşsün bil ki ;köşende yalnız değilsin. Hislerine ortak olacak ama henüz duygularını, gönlüne düşen nur damlacıklarını ifadeden aciz bu nur dostun ,kardeşin inşallah alemine yansıyanları kaleme dökebildiği kadar buraya karalayacak birşeyleri inşallah...
Hatice_Sultan
11-05-09, 15:09
Nice pişmanlıklar yaşarız ömrümüz boyunca. Bilerek veya bilmeden hatalar yaparız...Sonra pişman oluruz...
Yanlıştan dönme; güzeli, mükemmeli yakalama ve tekrar yanlışlara düşmemek için tedbir almaya çalışırız....Hatadan dönmek fazilettir. Yanlışta ısrar etmek ise felâkettir. Mahveder insanı.
Lüzumsuz şeyleri bile terk etmeyi alışkanlık hâline getiren bir insanın pişmanlık dolu bir duruma düşmekten ne kadar kaçınacağı açıktır.
Günahları bağışlayan rahmeti, mağfireti sonsuz olan bir Rabbimiz var. Ona iltica için her gün, her saat en uygun bir fırsattır. Bütün samimiyet ve içtenliğimizle Rabbimize yönelir, geçmişe bir sünger çeker, kendimize yeni bir hayat çizmeye karar verirsek kaybettiklerimizi yeniden elde etmeye başlarız...
İşte bununda en büyük yolu okumakdır....Öğrenmek için her yer, her zaman en uygun zemindir, yeterki okumak isteyelim. İnsan isterse otobüste giderken, işyerinde boş otururken bile kitap okuyabilir. Yine istese televizyondaki lüzumsuz programları izleme yerine, akıl, ruh ve kalbini doyuracak, dünya ve ahireti için fayda sağlayacak kitapları okuyabilir...
Bütün mesele okumayı sevmek ve nefsi zorlamak. Başta acı ilâç gibi belki zor gelecek, ama alışıp sevdiğimizde çok büyük bir dost kazandığımızı göreceğiz inşallah...
Henüz okumaya başlamadıysanız, şimdi tam zamanı....
Selam ve muhabbetle....
Hatice_Sultan
11-05-09, 15:13
Evet ablam güzel düşünmüşsün bil ki ;köşende yalnız değilsin. Hislerine ortak olacak ama henüz duygularını, gönlüne düşen nur damlacıklarını ifadeden aciz bu nur dostun ,kardeşin inşallah alemine yansıyanları kaleme dökebildiği kadar buraya karalayacak birşeyleri inşallah...
Hamdolsun ki biz büyük bir aileyiz...varlığınız en büyük zenginliğim....
Az çok rabbim ne verirse , bereket versin....:)
Ablam; yeni bölümünüz mübarek olsun.. Çok güzel düşünmüşsünüz.. :)
Bölümünüzün takipçisi olacağız.. ;) vesselam
Rabbim razı olsun ablacım...bizlerde kalpten, samimi duygu ve düşüncelerimizle paylaşımlarda bulunacağız inşAllah...
Hatice_Sultan
12-05-09, 14:57
Bu yılın son yağmurları belkide…Zaman geçiyor hiç bize sormadan. Ömür bitiyor hiç bir şey anlamadan. Hayat kuru bir yaprak gibi daldan düşüyor. Bunlara üzülüp ağlarsam eğer, beni yağmurlar biliyor. İsteğimi anlayıp sicim gibi yağıyor. Gözyaşlarımı saklayıp onlar da benimle ağlıyor. Ağlamak fayda vermiyor belki, ama rahatlatıyor insanı. Eğer gerçekten ağlayabilsek günahları yıkıyor ve tek tek döküyor.
Dünya yağmurla dönüyor, insan ağlarken gülüyor. Hiç bir şey fayda vermezken, gözyaşı kurtuluş oluyor.
“Dünya’da Allah korkusundan ağlayan gözü, Ahiret’te çok güldüreceğim” (Hadis-i Kutsî)
Hatice_Sultan
12-05-09, 14:59
Bir gaflet uykusuyka uyumuşum meğer ben. Yalanla avunmuşum hakikatler dururken. Bu alemi toz pembe görmüşüm pencereden, Ama gerçeği görüp,işte tövbeye geldim ben...
Hatice_Sultan
15-08-09, 12:40
Risale-i Nur'un Penceresinden : RUZGAR
Cevval bir hizmetkar olarak, dağlar gibi yağmur hazinelerini yüklenir, muhtaç yerlere yetiştirir. Rüzgarın bu şekilde esmesi, dalgalanması,
Bir Sani-i Hakim tarafından bir görevlendirme ve yönlendirmedir,
İlahi emirlerin çabuk yerine getirilmesine süratle çalışmaktır.
Zeminin üstünde yer alan bulutlar,
Rahmet hazinesinin en hayret verici perdesi
Yerle gok ortasında bir rahmet vasıtası
Süzgeç ve murdia (sut anne)
Ab-i hayat çeşmesi
Semanın yüz örtüsü
Zemin bahçesini sulayan bir süngerdir.
Denizlerin, rüzgarın, bulutların vasıtasıyla dünyaya gönderilen yağmur, yeryüzünde hayatin devamını sağlar. Altımıza serilmiş toprak tabakası, yağmurla kabarır, canlanır, öldükten sonra dirilmenin numunelerini gösterir.
Üzerinde görülen bu kadar cemal, rahmet, hayat ve zinetlere maddi cihetle mazhar olmasıyla toprak,
Hadsiz bir rahmetin bir perdesi
Himayetli bir anne durumundadır.
Her bir bostan,
Çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamların içinde beraber pişirildiği kudret mutfağından bir kazan görünümü arz etmektedir.
Hatice_Sultan
15-08-09, 13:14
Bu âlem, bizim başımızı bekliyor. Bizim semâmız onda, bizim soframız onda. Gözümüze nur, midemize gıda ondan akıp geliyor. Şu görünen âlem, bedenimizin imdadına durmadan koşarken, bedenimiz de her an ruhumuza hizmet etmede. Gözümüze Güneş kadar muhtacız. Ve gözümüz, ancak güneş kadar bizim, yahut Güneş gibi bizim değil.
Kâinat kimin ise biz de O’nunuz... Kâinat kime itaat ediyorsa, biz de O’na ibadete mecburuz. Kâinatı kıyamete doğru kim götürüyorsa, bizi de ölüme doğru o sevkediyor.
Ablam bu kısım biraz geride mi kaldı ne.Aslında zaman zaman bir şeyler karalamamızı istemiştin..Ama halen cümleleri kırık dökük olan, manaları ifade de çok noksan şu kardeşin bişiler karalamak istedi..
Evet nurdan hayatımıza esintiler..Risale-i Nurları okudukça geçen zamanın kaybını daha çok hissediyor insan.ama en azında dünyadan göçmeden tanışma fırsatı veren Rabbimizide şükrediyoruz.
Eline aldığında kitabını sanki başka alemlere taşınıyorsun.Hani insan bol nimetler içinde olunca farkına varmaz ya elindekinin farkını.Bu duyguyu Ramazan-ı Şerifte olduğumuz için çok daha iyi hissedebiliriz.İşte Nurlar sana içinde bulunduğun nimetleri hatırlatıyor, kıymetini sana gösteriyor.Yıllarca Kura'nı Kerim okuduk ama Risale-i nurlar ile daha yakınlaşıp kıymetini anladık.Cevşen ve diğer dualar Risalei nurların gösterdiği ışıkla daha anlam buldular.Bu nimetlerin içinde fakat kıymetlerini bilmezken Nurlar yansıdı ve hazinenin değeri farkedildi...
Yıllarca sohbetler, sohbetler, sohbetler dinlendi belki gözyaşları döküldü ama hiç birinde bu kadar Cenabı hakkı yakından hissedilmedi ,SEVDİĞİNİ, SEVİLDİĞİNİ ANLAMADIN.Rasullulahı(s.a.v) anarken kalbin titremedi..Nurlar insanı değiştiriyor dahası nimetleri görmek için bakış açını değiştiriyor..
Bu sıralar hep soruyorum kendime ya ben hiç tanımasaydım okuyamasaydım bu güzel topluluğa mensup olmasaydım....Ne olurdu halim , ne olurdu halimiz.......
Nurların hayatımıza gönlümüze girmesini nasip eden Rabbimize bin şükür....
Risale-i Nur'un Penceresinden : RUZGAR
Cevval bir hizmetkar olarak, dağlar gibi yağmur hazinelerini yüklenir, muhtaç yerlere yetiştirir. Rüzgarın bu şekilde esmesi, dalgalanması,
Bir Sani-i Hakim tarafından bir görevlendirme ve yönlendirmedir,
İlahi emirlerin çabuk yerine getirilmesine süratle çalışmaktır.
Zeminin üstünde yer alan bulutlar,
Rahmet hazinesinin en hayret verici perdesi
Yerle gok ortasında bir rahmet vasıtası
Süzgeç ve murdia (sut anne)
Ab-i hayat çeşmesi
Semanın yüz örtüsü
Zemin bahçesini sulayan bir süngerdir.
Denizlerin, rüzgarın, bulutların vasıtasıyla dünyaya gönderilen yağmur, yeryüzünde hayatin devamını sağlar. Altımıza serilmiş toprak tabakası, yağmurla kabarır, canlanır, öldükten sonra dirilmenin numunelerini gösterir.
Üzerinde görülen bu kadar cemal, rahmet, hayat ve zinetlere maddi cihetle mazhar olmasıyla toprak,
Hadsiz bir rahmetin bir perdesi
Himayetli bir anne durumundadır.
Her bir bostan,
Çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamların içinde beraber pişirildiği kudret mutfağından bir kazan görünümü arz etmektedir.
çok güzeell.. Allah razı olsun abla yüreğinize sağlık..
İşte Nurlar sana içinde bulunduğun nimetleri hatırlatıyor, kıymetini sana gösteriyor.Yıllarca Kura'nı Kerim okuduk ama Risale-i nurlar ile daha yakınlaşıp kıymetini anladık.Cevşen ve diğer dualar Risalei nurların gösterdiği ışıkla daha anlam buldular.Bu nimetlerin içinde fakat kıymetlerini bilmezken Nurlar yansıdı ve hazinenin değeri farkedildi...
Yıllarca sohbetler, sohbetler, sohbetler dinlendi belki gözyaşları döküldü ama hiç birinde bu kadar Cenabı hakkı yakından hissedilmedi ,SEVDİĞİNİ, SEVİLDİĞİNİ ANLAMADIN.Rasullulahı(s.a.v) anarken kalbin titremedi..Nurlar insanı değiştiriyor dahası nimetleri görmek için bakış açını değiştiriyor..
Bu sıralar hep soruyorum kendime ya ben hiç tanımasaydım okuyamasaydım bu güzel topluluğa mensup olmasaydım....Ne olurdu halim , ne olurdu halimiz.......
Nurların hayatımıza gönlümüze girmesini nasip eden Rabbimize bin şükür....
Maşaallah kardeşime şükrün daim olsun inşaallah..
Bir gaflet uykusuyka uyumuşum meğer ben. Yalanla avunmuşum hakikatler dururken. Bu alemi toz pembe görmüşüm pencereden, Ama gerçeği görüp,işte tövbeye geldim ben...
canım ablam Allah razı olsun
Hatice_Sultan
04-03-11, 11:25
Dokunmanı isterdim titrek kalbime,Kavuşmak arzusuyla,Coşkun bir sel gibi akarken sana doğru…
Ruhuma kanat takıp,Almanı isterdim katına…
Günahlarımı örtmeni isterdim,Tohumu toprakla örttüğün gibi,Görmek isterdim güzelliğini,Filizlenmiş tohumu gördüğüm gibi…
Hayır, hayır!Hiçbir şeyi Rabb’im Sadece sevmeni isterdim beni,İbrahim’ e dostum, Muhammed’ e (s.a.v.) sevgilim dediğin gibi…
Hatice_Sultan
04-03-11, 11:26
Rabbim! Ben aşkı bilmiyorum, bana Sen öğret..
Bir tekamül niyetine, hidayet lûtfet..
Gönlüme kur tahtını, her halime hükmet..
Hatice_Sultan
04-03-11, 11:30
Cemre cemre çoğalt bizi....
Yağmur yağmur yağdır bizi imanın serin diyarlarından mahrum kalmış kurak
yüreklere....
Irmak ırmak coştur bizi....
Beyhude geçmiş yıllardan nice canlar döndürelim...
Coşkun coşkun çağlat bizi...
Yüreklerdeki gaflet yangını söndürelim...
Hep sana Rabbim! Hep sana sadık kıl cümlemizi....
Hatice_Sultan
04-03-11, 12:14
Titrek ışıklar çalıyordu penceremi.
Her ötüşünde "hû" diyordu kuşlar.
Asasını her yere vuruşunda Rabbini tesbih ediyordu mazide bir seyyah.
Ve bir arınmış kalp hem Rahman hem Rahim olan ALLAH'ın adıyla başlıyordu kıyamına…
Aşkın şahikasında meleklerle kanat çırpmak vardı şimdi.
Uzanmak vardı arzın yedi kat basamağının, ötesindeki gizze.
Fakat ben beyaz bir güvercin gibi taşımalıydım onu.
Aşkın kalbi atmalıydı avuçlarımda.
Her titreyişte ALLAH… ALLAH…
Hatice_Sultan
04-03-11, 12:18
Hüzün, Allah Rasûlü'nün dostudur, takdim ederim.
"Hüzün dostumdur." buyurmuş,
Hüzün Peygamberi SallAllah u Aleyhi ve Sellem, ömrü hüzünden sağılmış yetim...
Hüzün güzeldir.
Hoş geldin HÜZÜN..
Rabbim! Ben aşkı bilmiyorum, bana Sen öğret..
Bir tekamül niyetine, hidayet lûtfet..
Gönlüme kur tahtını, her halime hükmet..
Maşaallah yüreğinize sağlık ..
Allah razı olsun kardeşim
Nefis
Ey nefsim! Deme 'zaman değişmiş, asır başkalaşmış, herkes dünyaya dalmış, hayata perestiş eder. Derd-i maişetle şarhoştur.' Çünkü ölüm değişmiyor. Firak, bekaya kalbolup başkalaşmıyor. Acz-i beşeri, fakr-ı insani değişmiyor, ziyadeleşiyor. Beşer yolculuğu kesilmiyor, sürat peyda ediyor.
Şeytanın mühim bir sinsi planı, insana kusurunu itiraf ettirmektir, ta ki bağışlanma ve ALLAH'a sığınma yolunu kapasın. Hem nefsi insaniyetinin enaniyetini tahrik edip, ta ki nefis kendini avukat gibi müdafaa etsin, adeta kusur ve günahlarından takdis etsin..
Nefsini suçlayan kusurunu görür. Kusurunu itiraf eden, bağışlanma diler. Bağışlanma dileyen ALLAH'a sığınır. ALLAH'a sığınan şeytanın şerrinden kurtulur. Kusurunu görmemek, o kusurdan daha büyük bir kusurdur. Ve kusurunu görse, o kusur kusurluktan çıkar. İtiraf etse affa müstehak olur.
DOST İSTERSEN ALLAH YETER;
YARAN İSTERSEN KUR'AN YETER;
MAL İSTERSEN KANAAT YETER;
DÜŞMAN İSTERSEN NEFİS YETER;
NASİHAT İSTERSEN ÖLÜM YETER...
... Halbuki, mümin kardeşinden sana gelen bir fenalığı bütün bütün ona verip onu mahkum edemezsin.Çünkü,
Evvela:kaderin onda bir hissesi var. onu çıkarıp,o kader ve kaza hissesine karşı rıza ile mukabele etmek gerektir.
Saniyen:nefis ve şeytanın hissesinide ayırıp,o adama advet değil,belki nefsine mağlup olduğundan,acımak ve nedamet edeceğini beklemek.
Salisen: sen kendi nefsinde görmediğin veya görmek istemediğin kusurunu gör, bir hissede ona ver...
Sonra ,baki kalan küçük bir hisseye karşı en selametlive en çabuk hasmınımağlup edecek afv ve sahf ile ve ulüvvücenablıkla mukabele etsen, zulümden ve zarardan kurtulursun... 22.mektup (eksiklerim olabilir hakkınızı helal edin) selametle
davamsevdam
21-11-11, 19:29
Mümin kardeşini sever ve sevmeli fakat fenalığı için yalnız acır tahakkümle değil belki lütufla ıslahına çalışır.
http://umuthuzmeleri.files.wordpress.com/2012/02/sadakat1.jpg
Sevgiliye verilen en güzel hediye sadakattir…
~Hz. Ali r.a
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.