Orijinalini görmek için tıklayınız : Her insan cennete gitmek ister, ama neden hiç kimse ölmek istemez..?
Her insan cennete gitmek ister, ama neden hiç kimse ölmek istemez?
Ölümü istememek; galiba insanın kendisini yeterince hazır hissedememenin bir neticesi..
Şey gibi; hani bir öğrencinin imtihanı isteyip-istememesi gibi.. Eğer çalışkan bir öğrenci ise, derslerini günlük takip edip, güzel hazırlanıyorsa, onun için sınava girmek, çok da önemli değildir.. Ama derslerine çalışmayan bir öğrenci için sınava girmek... hepimiz öğrencilik yıllarımızdan, az-çok biliriz..
Benim alemime böyle geldi.. :)
Rabbim, neticesi CENNET ve CEMALULLAH olan bir ÖLÜME ulaştıracak BİR ÖMÜR ihsan eylesin bizlere inşaallah.. AMİN AMİN AMİN..
Rabbim razı olsun abicim....kim istemez ki Cennet'e gitmeyi, ölmek belki de bir kelime gibi gözükse de ama sonrası...günahsız kul olmaz denir ya hani insanoğlu günahkar ahiret korkusu, Yaratana hesap verme korkusu var...ta ki en küçük zerreden tut soluduğumuz havaya kadar hesap sorulacak o günden korkulur...gerçeklerle yüzleşmekten hep korkar insan ama ölümünden kaçış yok...
Hatice_Sultan
12-05-09, 16:59
Ölümü istememek; galiba insanın kendisini yeterince hazır hissedememenin bir neticesi..
Şey gibi; hani bir öğrencinin imtihanı isteyip-istememesi gibi.. Eğer çalışkan bir öğrenci ise, derslerini günlük takip edip, güzel hazırlanıyorsa, onun için sınava girmek, çok da önemli değildir.. Ama derslerine çalışmayan bir öğrenci için sınava girmek... hepimiz öğrencilik yıllarımızdan, az-çok biliriz..
Benim alemime böyle geldi.. :)
Rabbim, neticesi CENNET ve CEMALULLAH olan bir ÖLÜME ulaştıracak BİR ÖMÜR ihsan eylesin bizlere inşaallah.. AMİN AMİN AMİN..
Aynen Kemal kardeşime katılıyorum...Gün oluyor rabbime kendimi çok yakın hissediyorum dünya bana ağır geliyor.Hemen ölmek, rabbime kavuşmak istiyorum...Çoğu zamanda günahlarımın ağırlığı bana ölmeyi arzulamakdan geri çekiyor, korkuyorum, hiç hazır olamıyorum...İnsanın affedilip affedilmediğinden emin olmadıkca sanki ölümü arzulamaz gibi geliyor....
Günahkarsın hangi yüzle huzura çıkacaksın...
Amma rabbimin merhameti deryalar gibi inşallah bizide affeder...çokda bunu düşünmek istemiyorum..her fani vakti geldiğinde rabbine yürüyecek...her nefesi kar bilip rızasını kazanma şevkiyle güzel şeyler yapma gayretiyle vuslatı bekliyoruz....
Rabbimden başka gidecek kapı yok...ondan başka affedecek de yok....İnşallah cümle nur kardeşlerimiz hem cenneti hem cemalullahla şereflenen kullardan oluruz...bunu istiyoruz rabbimden...inşallah bizede ikram eder....
diğer seçeneklerin yanın da bu aklıma geldi..
ölümden sonra ki kabir ve berzah aleminin şuuruna tam manasıyla varılamadığı için, insanlar dünyadaki dostlarından uzak ve de zahiren bir çukurun için de öylece kıyameti bekleyeceğini tahayyül ediyor.. bu yüzden oğu insanlarda kabir fobisi var..
ama üstadımız kabir alemini ne güzel açıklamış..elhamdulillah
Rabbimden başka gidecek kapı yok...ondan başka affedecek de yok....İnşallah cümle nur kardeşlerimiz hem cenneti hem cemalullahla şereflenen kullardan oluruz...bunu istiyoruz rabbimden...inşallah bizede ikram eder....
bende asilnur ve hatice kardeşimle aynı fikirdeyim
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.