Orijinalini görmek için tıklayınız : İLK NAMAZIM... Namaz anılarınızı burda paylaşalım mı..?
Hatice_Sultan
22-04-09, 12:35
Herşeyin bir ilki var. Herşeyin belki de en güzeli ilki. İkincisinden alacağınız tad, ilkini taklid etmeye bağlı.
İlk namazınızı hatırlıyor musunuz?
Peki namaz için döktüğünüz teri?
En zor namazınız hangisiydi?
En tatlısı?
Haydi yazın namazlarınızı.
Güzel anılar, paylaştıkça tazelenirmiş.
Namaz anılarınızı burda paylaşmaya varmısınız.....
Hatice_Sultan
22-04-09, 12:38
İlk anısını yazanda ben olayım....
ilk namazım....
Ne yazıkki çok geç başladım namaza,başım secdeye çok geç uzandı,ama ne zaman bu zamana kadar ki kaza namazlarımı düşünsem, kılma Hatice...!
Şimdiye kadar ki eksiklerini nasıl tamamlıycaksın ki..?
Yaş desen ilerliyor, gafletim almış başını gidiyor sanki elimde senetimmi var ertelediğim namazları kılmak için.....
Namaz kılanları gördükçe imreniyorum, ne zaman çaba göstersem kılmak için...Şeytanın vesvesesine yenik düşüyorum...
Sonra kılarsın...Şimdi çalışıyorsun yerin müsait değil....
Namaz kıldımmı mı örtünmen lazım, şimdi örtünemezsin...daha neler neler....
Nefsim ve şeytan elbirliği yapmış bana her gün bir gol atıyorlar...
Bir gün hiç unutmam İçimdeki bir ses, keza bu vicdanın sesiymiş, bir kere denemekden ne çıkar bak gör çok mutlu olacaksın dedi bana..Ve ben o kutlu cuma günü öğlen ilk defa büromda öğlen namazımı kıldım....Yıl Kasım 1996...
Ben artık vicdanımın sesini dinlemeyi çok seviyorum....
seccadem bile yoktu..yere hırkamı serdim...başıma atkımı sardım ve ilk namazımı böyle kıldım....ve hamdolsun rabbime, onun sonsuz rahmetiyle birlikde o gün bugündür eksikleride olsam Namazımı kılıyorum.....
Yöneldiğim o namaz, benim ilk huşuyla kıldığım Namaz oldu, kıldıkça anladım ki Allah bağışlayan ve merhamet eden... rahmeti bol ve sonsuz...
Hiç untmam şu sözü,bir deniz düşünün ortasında bir ağaç dalında bir kuş ve kuşun ağızında bir yem İşte o yem ANNE merhameti o denizin tamamıda RABBİMİN MERHAMETİ...
belki denizlerle sınırlamakta ufacık kalır...
beni namaza yönelten rabbimn merhameti oldu
ve ardından her 5 vakitte randevumu hiç kaçırmamaya çalıştım çalışmaktayım ,
ŞÜKÜRLER OLSUN BU BAMBAŞKA BİR TAT Rabbim herkese tattırsın..AMİN...
Selam ve muhabbetle......
28 Mart 1999 pazar günü..Kurban bayramı sabahı..
Komuta ettiğim Komando timi ile birlikte Siirt ili Eruh ilçesi kırsalında..Çıraf Dağında pusu görevindeyiz..
Gece başlayan kar yağışı şafak sökmeye yakın durulmuş..Bembeyaz kar örtüsünün üzerinde;Ufkumuzdaki Gabar dağının ardından yavaş yavaş yükselmeye başlayan şafak kızıllığının sıcaklığı,sorunsuz atlattığımız gecenin rahatlığı ve bayrama kavuşmuş olmanın buruk sevincini askerlerim ile paylaşmaya çalışıyor,sohbet ediyoruz..
Bayram namazından söz açıldı..O ara bir kaç askerim beraber kalkıp biraz ötedeki kayalıklara gidip kendi aralarında konuşmaya başladılar..Ve hemen geri döndüler..
Konyalı tim çavuşum Halil (Allah selamet versin) sıkıntılı yüz ifadesi ile karşımda dikiliverince..http://www.nurunalanur.org/modules/Forums/images/smiles/smile.gif o konuşma izni istemeden ben kendisine sordum..;
-Halil gene neyin var senin..?
-Komutanım söylemeyecektim ama arkadaşlar çok ısrar ediyor..Size bildirmemi istedikleri bir istekleri var..
-Anlat bakalım..Neymiş istekleri..
-Komutanım hani şu aşağımızdaki köy yokmu ??
-Eee ne olmuş o köye ?
-Orda bayram namazı kılıyorlardır değil mi ??
-Kılıyorlardır herhalde..İyide bu soruları neden soruyorsun bana ?
-İşte komutanım..Arkadaşlardan bazıları..Komutanımız izin versede köye insek bizde bayram namazını kılsak diyorlar..
Ve ardından hemen ekledi..
-Ben olmaz dedim..Komutanımız izin vermez dedim ama dinletemedim..
dedi ve bitirdi..
Çevremdeki askerlerin yüzlerine teker bakındım..Hepsi bir umut ile ağzımdan çıkacak kelimeyi bekliyorlardı..
İstedikleri şey o anki durumumuzda güvenlik zaafiyeti doğuracağını bildiğim için bu riski göze alamazdım..Söze girdim..;
-Çocuklar istediğiniz şey bulunduğumuz durum için kabul edilemez bir istek..Hayır..
Ağzımdan dökülen bu kelimelerden askerlerimin bir çoğunun morallerini bozduğunu ve bunu mimikleri ile anlatmaya çalıştıklarını farkettim..Bu beni üzmüştü ama yapabileceğim bir şey yoktu..Tam o sırada Vanlı İsmail Toprak (Mekanı cennet olsun) heyecan ile söz istedi..izin verdim..;
-Komutanım burda da kılabiliriz..!! demesi ile cevap verdim..
-İyide İsmail aranızda imamlığımızı yapabilecek bilgide biri var mı ?
-Ben kıldırırım EvelAllah komutanım..deyince..Birbirimize şaşkın ifadeler ile bakmaya başladık..
-Hadi bakalım o zaman hazırlığınızı yapın namazımızı kılalım..dedim..
Güvenliğimizi alacak askerler dışında hepimiz tesisat ve mühimmatlarımızı çıkarıp..Kar ile abdestlerimi aldık..Yağıştan bizleri koruyan pançolarımızı karların üstüne dizerek saf tuttuk ki..İsmail ;
-Komutanım birde ezan lazım..Önce onu okumamız lazım..dedi..Ve her zaman yanık türkülerine alıştığımız sesi ile Çıraf tepelerini inletmeye başladı..
Namaz için botlarımızı çıkardığımız için üzerinde durduğumuz karın soğuğu ayaklarımızdan başlıyor tüm bedenimize etkisi altına alıyor olsa bile biz soğuğu umarsamıyor..O manevi atmosferi yudum yudum yaşamaya çalışıyorduk..
İnanılmaz şartlarda ama inanılmaz bir duygu atmosferinde eda ettiğiğimiz o namazdan sonra,zorluk derecesi o namaza denk bir namaz..Ve buna mukabil huşu ve bir o kadar da mutluluk ile kıldığım bir namazımı hatırlayamıyorum..
Allah Kabul etsin..
Bu vesile ile orda beraber görev yaptığım kahraman asker ve gazilerime hayırlı uzun ömürler ve o vakitlerde aramızdan şehadet mertebesine yükselen iki askerime Allah'tan rahmet diliyorum..
ve ardından her 5 vakitte randevumu hiç kaçırmamaya çalıştım çalışmaktayım ,
ŞÜKÜRLER OLSUN BU BAMBAŞKA BİR TAT Rabbim herkese tattırsın..AMİN...
Selam ve muhabbetle......
Maşaallah ablama..
Rab'bim kıldığınız ve kılacağınız tüm namazlarınızı kabul etsin İnşaallah..Amin..:)
daha ilkokul öğrencisiyim hiç unutamam ailemde hiçkimse namaz kılmıyor...Rabbime şükürler olsun ki namazın nurunu inkişaf ettirdi kalbimde...namaz dualarındanda sadece birkaç tanesini biliyorum..ruhumda demek ki ihtiyaç duyuyor ki hiç kılmayı bilmiyorum ama kılmakta istiyorum...kılmayı öğrenene kadar kim bekleyecek dedim:)
aldım namaz hocasını karşıma açtım namaz sayfasını durdum namaza..karşımda çekyat oraya koydum kitabı namaza durdum:)
bir yandan okuyorum bir yandan yapmam gerekenleri yapıyordum...namaz pozisyonundayım ama...hatırladıkça gülerim..:)ama benim en çok tat alarak kıldığım namazlarım onlardı...çocuk safiyeneliği ile yapılan şeyler çok daha tatlı oluyor...
benim de aynen böyle başlamştı kitabı koymuştum namazlığın yanına orda başladım okumaya kılmaya=) daha sonra tabi aksklıklarım oldu ve malesef bıraktım=( ve 1 yıl geçti . . .
inanırmıısnız o bir yıl bir ömür gibi gçti hiç bitmedi ve öyle aksklıklar öyle sıkıntılar çektim ve anladm biraz geç oldu ama anladım ki o namaz herşeyin ilacı ilk namaza başladığımda 12 iydim. Bıraktığım yıl dışında şimdi 16 yaşındayım insan büyüyünce dahada olgunlaşıyor ve 1 aydır hamdolsun namaza başladım tabiki zorluklar yaşadm ama hamdolsun eskisi kadar aksatmıoyrum çnkü artk nein nolduğunu anlayacak yaşa geldim sabah namaznlarım aksıo kalkamıorm bazen ama bununda üstesinden gelceğime inanıorm. . . Allah razı olsun okuduğunuz için ve böyle bi site açtıığınız için . . .:)
Hatice_Sultan
21-04-10, 10:32
daha ilkokul öğrencisiyim hiç unutamam ailemde hiçkimse namaz kılmıyor...Rabbime şükürler olsun ki namazın nurunu inkişaf ettirdi kalbimde...namaz dualarındanda sadece birkaç tanesini biliyorum..ruhumda demek ki ihtiyaç duyuyor ki hiç kılmayı bilmiyorum ama kılmakta istiyorum...kılmayı öğrenene kadar kim bekleyecek dedim:)
aldım namaz hocasını karşıma açtım namaz sayfasını durdum namaza..karşımda çekyat oraya koydum kitabı namaza durdum:)
bir yandan okuyorum bir yandan yapmam gerekenleri yapıyordum...namaz pozisyonundayım ama...hatırladıkça gülerim..:)ama benim en çok tat alarak kıldığım namazlarım onlardı...çocuk safiyeneliği ile yapılan şeyler çok daha tatlı oluyor...
Maşallah kardeşim...Rabbim tüm ibadetlerimizi ve namazlarımızı kabul etsin..Lutfu ve ihsanıyla eksiklerimizi tamamlasın inşallah...Anılarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim...Baki selam ve muhabbetle kalın....
Hatice_Sultan
21-04-10, 10:33
benim de aynen böyle başlamştı kitabı koymuştum namazlığın yanına orda başladım okumaya kılmaya=) daha sonra tabi aksklıklarım oldu ve malesef bıraktım=( ve 1 yıl geçti . . .
inanırmıısnız o bir yıl bir ömür gibi gçti hiç bitmedi ve öyle aksklıklar öyle sıkıntılar çektim ve anladm biraz geç oldu ama anladım ki o namaz herşeyin ilacı ilk namaza başladığımda 12 iydim. Bıraktığım yıl dışında şimdi 16 yaşındayım insan büyüyünce dahada olgunlaşıyor ve 1 aydır hamdolsun namaza başladım tabiki zorluklar yaşadm ama hamdolsun eskisi kadar aksatmıoyrum çnkü artk nein nolduğunu anlayacak yaşa geldim sabah namaznlarım aksıo kalkamıorm bazen ama bununda üstesinden gelceğime inanıorm. . . Allah razı olsun okuduğunuz için ve böyle bi site açtıığınız için . . .:)
Maşallah kardeşime...Rabbim bütün ibadetlerimizi kabul ve daim etsin inşallah...
Rızasından ayırmasın bizleri...Selam ve muhabbetle...
sonsuz hamdolsun rabbime bizede namazı nasib eylediği için ...
Allah razı olsun...:)
hayrünnisa
18-09-10, 14:03
Ben sizlere kızımın ilk namazını anlatmak istiyorum 16 aylık kızım bu ramazan içerisinde ben ikindi namazını kılarken seccadenin üzerine gelip hareketlerimi taklit edip ruku secde yapmaya başladı O günden beri beraber namazımızı kılıyoruz Rabbime binlerce şükr....
damlanur 6363
15-05-11, 19:10
bende hada ilkokuldaydım cok güzeldi evden abdest alıp gidiyodum bizim okulda mescit falan yoktu sıraların üstünde kılyodum duaları bilmiyodum bazılarını kitap koyardım önüme ordan bakarak namazıma devam ediyodum
bazen kacırıyodum namazlarımı kılmıyodum ama cokgüzeldi sonra yavaş yavaş kacırmamaya başladım ve şimdi alahın izniyle inşallh bırakmayacağım.....
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.