PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bediüzzaman kimdir ?

keçeli
14-05-09, 18:26
Bediüzzaman kimdir? http://666kb.com/i/113qahe9r1lvl.jpg

Bediüzzaman mâhud ve mühlik uçurumlarla dolu olan içtimaî seyrimizi, mânevî değerler bakımından bir nur-u îmanî ve ziya-yı irşadî ile taht-ı emniyete almağa çabalayan ve bu hususta bilmenin, kendi kendini idare etmek; bilmemenin, körü körüne idare olunmak hakikatına vücud vereceğini halk kitleleri arasında temessül ettiren insandır.

Bediüzzaman, ahlâkî kıymetler ve millî hasletlerin pozitif ilimlerle müvazi olarak kat-ı mesafe edemediğini, bu mâna ve şekil müvacehesinde yetişen çöl kadar kuru ve boş ruhlarla bulanmış gençliğin, istikbalde milletimizin rü'yet ufkunda bir kara belâ olacağı hakikat-ı kat'îyesini gözlere sokan ve çare-i hâlâsı da gösteren kimsedir.

Bediüzzaman, şark ve garb arasındaki azîm müfarakatın, şahsiyet mefhumunun daralma ve genişlemesinden neş'et ettiğini gören ve asrın maymun taklidçiliğine varan şahsiyetsizliği önünde şahsiyet mefhumunun İlâhî yüksekliğini gönüllerin mihrak noktasında sembolleştirmeğe tevessül eden âlimdir.

Bediüzzaman, hür adamların, hür memleketinin İlâhî kuruluş felsefesini, akıllara ve gönüllere nakşeden din adamıdır.

Bu necib millet Bediüzzaman gibi nefsindeki menfaat putunu deviren insanların hizmetine çok, ama çok muhtaçtır.

Hukuk Fakültesinden

ZİYA NUR

tuareg
15-05-09, 03:01
Allah razı olsun..

Hatice_Sultan
15-05-09, 07:50
Allah razı olsun kardeşim...

keçeli
15-05-09, 08:50
Ecmain İnşaallah.

ayser
27-05-09, 02:53
Allah razı olsun

ÇöLGüLü
29-06-09, 20:59
ben üstadımızın cesaretine hayran kaldım evvela...belki dünyaya geldiği zamanın koşulllarından..o zamanın hadiselerinden...

"dava adamı" diye bir kitapta kendisini yargılayan hakim pencereden idam edilen insanları göstererek "bak onlarda dinden imandan bahsediyorlardı sonlarına bak hepsi asılıyor " demesi üzerine o hakime verdiği cevap beni mest etmişti...söze şöyle başlıyor üstad :

"senin gözlerini bütün iman erbabının kalemleri ile oyarım" :)

burayı okuyunca dedim :

"işte benim üstadım"

Allah razı olsun ebeden ondan