PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYALİNİ BİLE NURCU YAPMAK!

enes
11-04-11, 02:57
Bir mümin hayalini zabtetse, kainatı zabtedebilir.Hayalinde müstakim olan,amal ve efalinde demüstakim olur.Hayalin istikameti içinRisalei nuru çok okumalı.Ozaman hayalde hakikatlar yoğünlaşıyor.İrade ile hayalçatışsa, hayal iradeyi bastırır.Hayal , iradeyi mahkum edebilir.Hayalimizi nurcu yapsak, her tarafımız NURCU olur.
Bir kardeşini veyl kuyusunda da ğörsen,zerre kadar hüsnü zannından kaybetme.
Hakiki muhabbet odur ki, ne şevk onu arttıra, ne elem ve keder onu azalta.
Bugün risalei nurun şahsı manevisinin talebelerinden istediği hizmet, uhuvvetin fedaisi olmaktır.Deccaliyete karşı kainatın kayyumu mehdiyyet, mehdiyyetin kayyumu da,SIRR-I UHUVVETTİR. Binbir esmadan feyz alan ve mehdiyyetin hakikatını aksettirecek ayine-i azam FENA-FİL İHVANDIR. Fena fil ihvan düsturu, bir seyri seri ile, insanı vuslat sarayına çıkarır.Su-i zan, gıybet ve iftiradan kardeşinin hukukunu muhafaza et.Uhuvvete ihanet, davayı Kuraniyeye ihanettir.
ŞU KAFİLE-İ NUR YÜRÜSÜN DE ARKASINDAN SÜRÜNÜRSE SÜRÜNSÜN.
İlahi senin lütfun o kadar çok ki, ben ise küçük bir insanım.Bir müflisim, ama Ya Rabbi! Senin kapına SADAKATLA yapışmışım.
Demek bu davayı kuraniyeye sadakatla yapışan bir nur talebesi müflis de olsa BARGAH-I İZZETTEN kovulmaz.Emraz-ı maneviyeyidef ve ref eden sadakattır.Risalei nur dairesinde, üstada en büyük sadakat yemişi tecerrüttür.
Çam ağacından sebat ve metanet dersini al.
HERKESİN YAPRAĞINI DÖKTÜĞÜ ZAMANDA O DAĞILMIYOR, DÖKÜLMÜYOR.
sadakat dersini de keneden almak lazım.
Kainat gelse, beni bu davadan KOPARMAYACAK inşallah! Şeytanın menfi noktadan yaklaşıp der: sen nere nurculuk nere. Sen tefessüh etmişsin, bütün istidatların tefessüh etmiş.Zibil gibi adamsın.Sen nere islamiyete hizmet nere .Ta yese atsın. Onun hizmetteki aşkını kırsın. Sen ona ahd-i vefayı oku.AHD-VEFA: Manen düşsem,yıkılsam cehennem de ebedi kalacağımı da bilsem,Risalei nurun kudsiyet sancağını taşıyacağım.Hiç bir nur talabesi kalmasa ben bayrağı bırakmayacağım.Zerre kadar kemalatın kalmasa yine bu bayrağı götüreceğim. Kainatta hiç kimse bu davayı omuzlamazsa,nur talebeleri hırt-ı hış olsa ben tek başıma aleme Risalei nuru ila,ibka veihya edeceğim, bütün dünya teveccüh etmese ben yine tasa etmiyeceğim. Allah yolunda kimsenin ayıplamasından korkmayacağım tarzında bir sadakat lazım.Bu sadakatı taşıyanlaraihlasın parlak levhaları açılır. BU DÜNYAYA BİR DAHA GELECEK DEĞİLİZ. onun için DAVAMIZIN KILICINI İYİ SALLAMALIYIZ!(Düstürlardan)

ayser
11-04-11, 03:24
Allah razı olsun kardeşim.

Ahyednur
27-09-11, 22:12
inşaallah.. ALLAH razı olsun...

melek_
29-09-11, 02:53
maşallah.........

süniye43
29-09-11, 11:45
Allah razı olsun.)