PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bir bölüm daha..

asilNUR
19-05-09, 11:53
Hayatın "HAYATI" olan İMANI, asrın perspektifinde bize ders veren Risale-i Nur eserleri, baştan-sona hayata yön verecek düsturları ile doludur..

Yirmi Yedinci Mektup'ta şöyle bir ifade var:

"Biliniz ki, mevcudat içinde en kıymettar, hayattır. Ve vazifeler içinde en kıymettar, HAYATA HİZMETTİR. Ve hidemat-ı hayatiye (hayata hizmet) içinde en kıymettarı, HAYAT-I FÂNİYENİN HAYAT-I BÂKİYEYE İNKILAP ETMESİ (fani hayatın, baki bir hayata değişmesi) için sa'y etmektir (çalışmaktır). [SAİD NURSİ]

Malum, NURUNALANUR HİZMET PLATFORMU, bu manaya hizmet için var.. Ve kendi çizgisinde, yeni bir bölüm ile RİSALE-İ NUR eserlerinden HAYATA DÜSTUR olabilecek manaları paylaşarak, istifademizi arttırmaya çalışacağız..

Bu bölümümüz sorumlusu NURYOLCUSU ağabeyimiz olacaktır.. Güncel ve istifadeye medar olacak hakikatler, buradaki sorumlu ekip tarafından tesbit edilip, belli aralıklar ile sitemizin istifadesine sunulacaktır..

Ayrıca dileyen arkadaşlarımız, Risale-i Nur'da, istifade ettiği düstur hükmündeki hakikatlerden alemine açılan manaları bizimle paylaşıp istifademize sunabilirler..

Yeni bölümümüz hayırlı ve istifadeye medar olsun duası ile..

NURUNALANUR SİTE YÖNETİMİ

keçeli
19-05-09, 13:26
Allah razı olsun güzel düşünmüşsünüz ağabey.

Hatice_Sultan
19-05-09, 14:19
Çok iyi düşünülmüş...nuryolcusu abimizi paylaşımlarıyla takip ediyordum zaten...Aktif olarak aramızda paylaşımlarına devam etmesi bizi sevindirir...Kendisinden Rabbim razı olsun....

cisri
19-05-09, 15:25
Allah razı olsun takipdeyiz, inşAllah hayırlara vesile olur

Nesrin
19-05-09, 18:04
Yeni bölümümüz hayırlara vesile olsun inşaallah....

musahhih
19-05-09, 18:17
Hayırlı olsun,hizmette sınır yok maşaAllah :-)

gulname
19-05-09, 19:37
Hayırlı olsun,hizmette sınır yok maşaAllah :-)

AsılNUR ALLAH razı olsun :)

Kırçiçeği
19-05-09, 19:42
Rabbim razı olsun...Yeni bölümümüz de hayırlara vesile olsun inş. :)

sedahan
19-05-09, 22:16
Maşallah yeni bir bölüm daha.Takipde olacağız inşallah.Hayırlı olsun.Musahhih kardeşimin dediği gibi Hizmette Sınır Yok...

irzanur
19-05-09, 22:42
ayırlı olsun yeni bölümümüz inş.daimi hizmetlere:)

Kaderi_m
20-05-09, 09:25
Rabbim razı olsun...istifadeli bir bölüm olacak inşAllah...

serihan
20-05-09, 10:08
Yeni hizmet bölümü Hayırlı olsun..İstifadelere vesile olur inş..

kepez
20-05-10, 20:37
Gerçekten çok güzel siteyi çok beğendim
Rabbim Ebeden Daimen Razı Olsun İnşaAllah...

EfSuN
20-05-10, 22:14
ALLAH RAZI olsun...

hayırlı olsun...:)

saner06
21-05-10, 10:31
Evet hayırlı uğurlu olsun yeni bölüm

kepez
31-07-10, 15:48
Sizler koca Isparta'yı değil, belki büyük bir memleketi tenvir edecek elektriklerin makinistleri hükmündesiniz. Makinenin çarkları birbirine muavenete mecburdur. Hem birbirini kıskanmak değil, belki bilakis birbirinin fazla kuvvetinden memnun olurlar. Şuurlu farzettiğimiz bir çark, daha kuvvetli bir çarkı görse memnun olur. Çünki vazifesini tahfif ediyor.

Hak ve hakikatın, Kur'an ve imanın hizmeti olan büyük bir hazine-i âliyeyi omuzlarında taşıyan zâtlar, kuvvetli omuzlar altına girdikçe iftihar eder, minnetdar olur, şükreder.

Sakın birbirinize tenkid kapısını açmayınız. Tenkid edilecek şeyler,kardeşlerinizden hariç dairelerde çok var.

Ben nasıl sizin meziyetinizle iftihar ediyorum, o meziyetlerden ben mahrum kaldıkça, sizde bulunduğundan memnun oluyorum, kendimindir telakki ediyorum. Siz de üstadınızın nazarıyla birbirinize bakmalısınız. Âdeta her biriniz ötekinin faziletlerine naşir olunuz.

Kardeşlerimizden İslâmköy'lü Hâfız Ali Efendi, kendine rakib olacak diğer bir kardeşimiz hakkında gösterdiği hiss-i uhuvveti çok kıymetdar gördüğüm için size beyan ediyorum:

O zât yanıma geldi; ötekinin hattı, kendisinin hattından iyi olduğunu söyledim. O daha çok hizmet eder, dedim. Baktım ki; Hâfız Ali kemal-i samimiyet ve ihlas ile, onun tefevvuku ile iftihar etti, telezzüz eyledi. Hem üstadının nazar-ı muhabbetini celbettiği için memnun oldu. Onun kalbine dikkat ettim; gösteriş değil, samimî olduğunu hissettim.

Cenab-ı Allah'a şükrettim ki, kardeşlerim içinde bu âlî hissi taşıyanlar var. İnşâallah bu his büyük hizmet görecek. Elhamdülillah yavaş yavaş o his bu civarımızdaki kardeşlere sirayet ediyor.

kepez
31-07-10, 16:00
Ey kardeşlerim! Mühim ve büyük bir umûr-u hayriyenin çok muzır manileri olur. Şeytanlar o hizmetin hâdimleriyle çok uğraşır. Bu manilere ve bu şeytanlara karşı, ihlas kuvvetine dayanmak gerektir. İhlası kıracak esbabdan; yılandan, akrepten çekindiğiniz gibi çekininiz. Hazret-i Yusuf Aleyhisselâm اِنَّ النَّفْسَ َلاَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ اِلاَّ مَا رَحِمَ رَبِّى demesiyle, nefs-i emmareye itimad edilmez.
Lem'alar

kepez
31-07-10, 16:00
Bilirsiniz ki, Hazret-i Ali (R.A.) o mu'cizevari kerametiyle ve Hazret-i Gavs-ı A'zam (K.S.), o hârika keramet-i gaybiyesiyle, sizlere bu sırr-ı ihlasa binaen iltifat ediyorlar ve himayetkârane teselli verip hizmetinizi manen alkışlıyorlar. Evet hiç şübhe etmeyiniz ki, bu teveccühleri, ihlasa binaen gelir. Eğer bilerek bu ihlası kırsanız, onların tokadını yersiniz. Onuncu Lem'adaki şefkat tokatlarını tahattur ediniz. Böyle manevî kahramanları arkanızda zahîr, başınızda üstad bulmak isterseniz وَ يُوءْثِرُونَ عَلَى اَنْفُسِهِمْ sırrıyla ihlas-ı tâmmı kazanınız.
Lem'alar

e-nur
31-07-10, 17:43
MaşALLAH BarekALLAH. İmana hizmet edecek yeni bölüm daha eklendi. ALLAH Razı Olsun.

guzelhan
31-07-10, 22:26
Allah razı olsun

prenses
22-11-11, 15:38
UĞURLU VE HAYIRLI OLSUN..

REFİKA
22-11-11, 18:25
HAYIRLI OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN