PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR'

prenses
20-07-11, 14:38
Bir adam annesinden ölen babasının mirasını istemişti.annesi oğluna bu mirası veremiyewceğini söyle di oğul sinirledi ve annesinden küstü hayatı annesisiz geçiyordu okudu evlendi çolukçocuk sahibi oldu arabası ve evi de vardı.Ama annesini çok özlemişti ama bi kere küsmüştü.... Neyapacağım diye bir alime gitti alim :
-Bak evladım annelerin hakkı hiçbir zaman ödenemez onların hakkı çok fazladır böyle bir davranışın yanlış olduğunu bile bile yanlış davranışta bulundun peygamberimiz (s.a.v.) bir insan mümin kardeşinin kalbini kırmışsa kabeyi yıkmaktan daha kötü bir davranışta bulunmuştur demiştir. Evladım şimdi anneni ziyaret et bir gönlünü al ve özür dile. oğul tamam dedi annesinin evine geldiğinde şok olmuştu çünkü annesi vefat etmişti ağladı nasıl hakkını ödüyecekti Alime olanlar anlattı alim:
-Allaha samimi bir şekilde tövbe et ve şu hadisi unutma:
-CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR.

ulviye
20-07-11, 15:17
Ne kadar basit şeyler uğruna annelerimizin babalarımızın akraba dostlarımızın kalbini kırıyoruz.değermi diye düşünmüyoruz.dünyalıklar için ahiretimizi karartmaktan hiç çekinmiyoruz..
ben annemi çok özledim.şuanda onun yanında olabilmek için neler vermezdim..annesi yanında olanlar kıymetini onları kaybetmeden bilsinler..hayat çok kısa..kalp kırmaya değmez.hele ki söz konusu anne babaysa..ne için nelerden vazgeçmek istediğimizi iyi düşünelim ve başta ailemiz olmak üzere çevremizdeki insanlara iyi ve güler yüzlü davranalım..

Allah razı olsun Prenses..çok güzeldi..:)teşekkürler

prenses
20-07-11, 15:26
Allah razı olsun ablam

güller
21-07-11, 12:24
Allah arzı olsun ihvanım.güzel bir paylaşımdı.

İmtihan dünyasında,insanoğlu yapmaması gerekenleri yapabiliyor.Okuyunca olmaz böyle denen ,bizim ve cevremizdekilerin başına gelebilir,bunu yapanlar ne acıki namazını kılan ve islam ahlakından haberdar olan kişilerde olabilir.Nefsin ve şeytanın nasıl etkilediğini görmek ve ne kadar anlatırsanız anlatın Rahmanın inayeti gelmeden elinizden birşey gelmediğini görmek insanı üzer,tek çare vardır dua etmek.Yaşlılık ve hastalıkta onlara bakmak ve hürmetsizlik etmemek gerekir.En büyük günahların arasındadır, bakmamak ve hürmetsizlik.
21 mektupda denildiği gibi,davranmak gerekir.
EY HANESİNDE ihtiyar bir valide veya pederi veya akrabasından veya iman kardeşlerinden bir amel-mande veya âciz, alîl bir şahıs bulunan gafil! Şu âyet-i kerimeye dikkat et, bak: Nasıl ki bir âyette, beş tabaka ayrı ayrı surette ihtiyar valideyne şefkati celb ediyor!
Evet, dünyada en yüksek hakikat, peder ve validelerin evlâtlarına karşı şefkatleridir. Ve en âli hukuk dahi, onların o şefkatlerine mukàbil hürmet haklarıdır. Çünkü onlar, hayatlarını, kemâl-i lezzetle evlâtlarının hayatı için feda edip sarf ediyorlar. Öyle ise, insaniyeti sukut etmemiş ve canavara inkılâp etmemiş herbir veled, o muhterem, sadık, fedakâr dostlara hâlisâne hürmet ve samimâne hizmet ve rızalarını tahsil ve kalblerini hoşnut etmektir. (Amca ve hala, peder hükmündedir; teyze ve dayı, ana hükmündedir.)
Anne ve babaya saygı Peygamber ahlakı ile ahlaklanmaktır.unutmayalım bizlerde yaşlanacağız.

Mutella
21-07-11, 14:06
Allah razı olsun ablacım...

prenses
21-07-11, 20:20
Allah sizden de razı olsun yorumlarınız için bin kere teşekkür ederim

guzelhan
22-07-11, 14:56
ALLAH cc razı olsun kardeşlik..

prenses
08-11-11, 17:38
teşekkürler

gülberranur
08-11-11, 17:45
çok güzel canım ALLAH RAZI OLSUN... :)

ayşegül
08-11-11, 19:52
ALLAH RAZI OLSUN...

BÜŞRA
08-11-11, 20:21
ALLAH RAZI OLSUN CANIM
ANNELERİN HAKKI HİÇ BİR ZAMAN ÖDENMEZ

prenses
11-11-11, 12:21
evet gerçekten de şükür edemiyoruz:( teşekkürler ayşegül gülberranur büşra :)

ayser
04-12-11, 03:46
Allah razı olsun kardeşim.

prenses
07-12-11, 18:42
teşekkürler abla :):)