PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : (ÖNEMLİ BİR MESELE) Risale-i Nurların Türk Eğitim Sistemine Uyarlanması

The Nurs
23-07-11, 14:28
"Bizim düşmanımız; cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla cihad edeceğiz."

Buradaki cehalet, hem din hem fenne bakar. Çünkü insanımız fenni fazla bilmediği gibi dininin de yabancısıdır. Buna karşı, marifet ve ilim silahı ile karşılık vereceğiz.

İhtilaf, ittifakın zıddıdır. Aslında tüm Müslümanları birbirine sımsıkı bağlayacak nurani bağlar dinimizde var iken bunların bilinmemesi veya bilenlerce de uygulanmaması sebebiyle, İslam alemi birbirine yabancı hatta bazen düşman hale gelmiştir. Bu nedenle, islam dinindeki kardeşlik bağlarını artırıcı unsurları aramızda yaymak ve kuvvetli bağlar kurmalıyız.

Sanattan kastın sanayi ve teknoloji olduğu anlaşılıyor. Keza eskilerin zanaat dedikleri belli bir alanda usta olmak da buna dahil edilebilir. Zaruret ve fakirliği de sanat silahı ile mağlup edeceğiz.

Ülkemizde son seçimlerden sonra yeni kurulan hükümet eğitim sistemini ilk okuldan lisans eğitimine kadar değiştirilip yenilenmesini hedefleri haline getirmiştir. Bizlerde bu konuda bir çalışma yapmaktayız. Hazır bir şekilde beklemeliyiz. Çünkü asıl eğitim fenni ilimler ile vicdani ilimlerin bir arada okutulması ile olur. Yakın geçmişte filipinlerde yapılan bu çalışma ilgi görmüştür. Nurunalanur ailesi olarak bu konuda çalışmalara destek ve dualarınızı bekleriz. Yüksek ilmi fikir ve görüşlerinizi bzler ile paylaşırsanız seviniriz. Bu konunun altına "bizler böyle bir konu ile neler yapabiliriz?" sorusuna cavap verebilirsiniz. Unutmayalım ki bu zamanda en büyük ihsan bir vazife imanı kurtarmaktır ve başkalarının imanına kuvvet verecek şekilde çalışmaktır. Allah hepimizden razı olsun.

sedahan
24-07-11, 16:22
Allah razı olsun kardeşim.

Mutella
24-07-11, 16:37
Allah razı olsun...

The Nurs
24-07-11, 17:33
Cümlemizden....