PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mucizeler

keçeli
23-05-09, 13:24
mucizeler (http://www.gulum.net/fikra/bolumler.php?op=goster&id=2186)Bir Yahudi, bir Hristiyan ve bir Müslüman kimin daha çok dindar olduguna dair tartişiyorlarmis.
"Çölün ortasinda devemin üzerinde gidiyordum" demiş Müslüman."Aniden, nereden geldigi belli olmayan çok büyük bir kum firtinasi koptu. Devemin yanina uzandim, deveyle birlikte kumlara daha çok gömüldükçe, gerçekten sonumun geldigini düsündüm. Ama, Allah 'a inancimi yitirmedim. Dua ettim, dua ettim ve aniden etrafimdaki on millik alanda firtına durdu ve ben köyüme dönebildim.
Hristiyan , "Bir gün okyanusta küçük bir kayikta balik tutarken, dev bir firtina koptu. 2 metre boyunda dalgalar! Gerçekten sonumun geldiğini sandim. Tanri 'ya dua ettim, dua ettim ve sonra etrafimdaki on millik alanda firtina dindi, ben karaya çikabildim."
Yahudi anlatmaya baslamis. "New York sehrinin ortasindayken, yerde siyah bir çanta gördüm. Çantanin içine bakinca parayla dolu oldugunu gördüm. Cumartesi günü oldugundan ve bizim bu kutsal günümüzde paraya el sürmemiz yasak oldugu için, gerçekten sonumun geldigini düsündüm. Ama, inancimi yitirmedim. Dua ettim, dua ettim ve aniden, etrafimdaki on millik alanda "Salı" oldu. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

İş iştir

Abraham Libemovitz sınıfındaki tek yahudi öğrenciydi. Ne iyi ki yaşadığı şehir nezih bir yerdi ve ırkçılık gibi sorunlar yoktu. Bir gün sınıfta öğretmen şöyle bir soru sordu:
- Evet çocuklar, dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan kimdir? Bilene 20 dolar vereceğim. Bütün çocuklar tahmin etmeye başladı. Biri "George Washington ! Çünku ulusumuzun babasıdır!" dedi. Başka biri "Abraham Lincoln ! Çünkü köleliği kaldırdı !", bir diğeri; "Jan Dark ! Fransayı kurtardı !" Fakat öğretmen bu cevapları kabul etmemiş. Bu sırada Abraham parmak kaldırmış. Öğretmen sormuş; "Evet Abraham,sence dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan kimdir?" - Nasıralı İsa.
- Bravo Abraham, aferim, gel al 20 dolarını.
Dersten sonra cevaptan çok memnun kalmış olan öğretmen Abrahama neden isa cevabını verdiğini sordu.
- Öğretmenim, aslına bakarsanız bence dünyadan gelmiş geçmiş en büyük insan Musadır ama...,iş iştir...

-------------------------------------------------------------------------

Cimri ve Nasrettin Hoca (http://www.gulum.net/fikra/bolumler.php?op=goster&id=414)
Cimri ve de boş boğazın biri Hocaya:
Ya Nasrettin Hoca demiş demek parayı çok seviyorsun. Acaba neden ?
-Hoca cevabını yapıştırmış. Senin gibilere muhtaç olmamak için...

-----------------------------------------------------------------

4 Kişilik Eğitim Uçağı (http://www.gulum.net/fikra/bolumler.php?op=goster&id=290) Dört kişilik bir eğitim uçağı karadenizde mezarlığa düşmüş...... Lazlar 80 ceset çıkarmışlar ve ölü sayısının artmasından korkuyorlarmış.

cuppulino
23-05-09, 15:22
Allah razı olsun...

keçeli
23-05-09, 18:18
Ecmain İnşaallah...

ayser
01-06-09, 04:38
Rabbim ebeden razı olsun

nurgul
04-06-09, 15:16
Tebessüm ettirdiğiniz için rabbim razı olsun inş..

keçeli
04-06-09, 17:58
Ecmain İnşaallah.

sır_
06-10-09, 19:29
Allah razı olsun

Simya
06-10-09, 21:22
Teşekkür keçeli mesut.

keçeli
11-10-09, 14:39
Estağrifullah...