PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi hayat için çalışıyoruz?

serihan
23-05-09, 15:18
“Biliniz ki, mevcudat içinde en kıymettar, hayattır;
ve vazifeler içinde en kıymettar, hayata hizmettir;”
Hayattaki bütün bize bahşedilen güzellikler nimetler ne kadar
değerli ve biz bunun değerini ne kadar biliyoruz.
Halbuki çoğu zaman şikayet ediyoruz…ibadetlerimizde gevşeklik edip bu nimetlerin şükrünü yapmayarak.. gereken yerlerde harcamayarak
Bu kıymettar hayatı kıymetten düşürüyoruz..
“ve hidemat-ı hayatiye içinde en kıymettar, hayat-ı faniyenin hayat-ı bakiyeye inkılap etmesi için sa'y etmektir.”

Evet baki bir hayat için çalışmak…burada insan nefsiyle mücedele edicek tabiî ki bu mücedelede
Kur’an ve iman hakikatlerine bağlanıp rehber edinirse galibiyet muhakkaktır ..
Ve bu hakikatler Risale-i Nurdur..
hakikatlerden rabbini tam manasıyla tanıyıp ona gerektiği gibi iman edip itaat edecek ve ancak iman sahibi bir insan kısa ömrün boş şeylerle geçirilmeyecek kadar değerli olduğunu ve bu hayatın ebedi hayatın çekirdeği hükmünde olduğunu bizlerin baki bir hayat yolunda yolcu olduğunu öğrenecek..belki o kısa fani hayat Salih amellerle ebedi sadetin mevvedar bir çekirdeği olucak baki bir hayata dönüşecek .. ve o baki hayata doğru yönelip o yönde çalışacak..
insan önce hayatının fena ya bakan yüzünü baki bir hayata çevirerek ilk adımı atmış olucak ilk hizmeti kendinde, kendi hayatında uygulayacak..

İmanı sıra dağlar gibi olan üstadımız “karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor, içinde evladım yanıyor, îmanım tutuşmuş yanıyor.

O yangını söndürmeğe, îmanımı kurtarmağa koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış. Ne ehemmiyeti var?” demiş

Bu hakikatlerden aldığı dersle güçlü iman sahibi bir insan elbetteki kendisi için istediği ebedi saadeti sevdikleri içinde isteyecek çevresindeki herkes, ulaşabildiği herkes için
isteyecek..

İman hakikatlerini mümkün olduğu kadar çok insana ulaştırmaya imana hizmet edicek.. Baki bir hayata çalışacak..

Rabbim bizleri Risale-i nur talebesi dairesine dahil edip o yolda hizmet ettirsin inşaallah. Amin..

asilNUR
23-05-09, 15:37
binler amin inşaallah..

Allah razı olsun.. Paylaşımınızdan istifade ettik..

Dua ile.. Vesselam..

sedahan
23-05-09, 15:52
Maşallah Allah razı olsun arkadaşım...

cuppulino
23-05-09, 15:59
Allah razı olsun...

musahhih
23-05-09, 17:34
Binler amin duanıza

Allah(c.c.) razı olsun kardeşim

Hatice_Sultan
23-05-09, 20:27
Allah razı olsun....

tuareg
02-06-09, 03:09
Finalde ki güzel duaya bende Binler Aminler ile iştirak ediyorum :)
Allah razı olsun..

ayser
02-06-09, 03:32
amin
Allah razı olsun

Kaderi_m
05-06-09, 11:13
ecmain amin...Rabbim razı olsun.

betus
05-06-09, 23:04
Allah razı olsun..

EfSuN
22-06-09, 01:15
amin inşallah allah razı olsun....

Nesrin
05-05-12, 00:40
Evet, biz sevgili üstadımıza arzediyoruz ki; hergün dersini hocasına okuyan bir talebe gibi Nur'dan aldığımız feyizlerimizi, her vakit için sevgili üstadımıza arzedelim.

Asa-yı Musa ( 92 )

Risaleleri okurken alınan feyizleri bu şekilde paylaşmak istifadeye medar oluyor..
Allah razı olsun ablacım.. :)