PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Nostaljisini Yakalamak..

ulviye
10-08-11, 09:18
Hepimizin Ramazan deyince aklına gelen semboller, duygular, yiyecekler, içecekler...... vardır. Onlar adeta Ramazanın ayrılmaz birer parçası olmuşlardır. Macun yemek, büyük camilere gitmek, fırından pide almak.... için Ramazan’ı beklemek gerektiğini düşünürüz. Halbuki tüm bu saydıklarımı diğer aylarda da yapabilirsiniz ama Ramazan’daki tadı bambaşkadır. Tüm bunları yapmayınca eksiklik hisseder ve yaptıkça da daha fazla yapmak isteriz.
Ramazan nostaljisini gelin hep beraber yakalayalım ve bu güzelliklerin tadını çıkarmaya bakalım...

SORULAR

1- Sahura.......................uyanıyorum
a-) Çalar saatle
b-) Kendi kendime
c-) Davulcuyla

2- Ramazan manilerini..........
a-) Hiç bilmem
b-) İyi bilirim
c-) Pek bilmem

3- Ramazan’da mutlaka ....................... yerim
a-) Macun
b-) Pamuk helva
c-) Kestane

4- Seyretmekten keyif aldığım.......................
a-) Kantolardır
b-) Palyaço gösterileridir
c-) Karagöz-Hacivat oyunlarıdır

5- Ramazan eğlencelerine.......................
a-) Anlam veremiyorum
b-) Hep giderim
c-) Gitmeye çalışıyorum

6- Radyo veya televizyondaki sahur programlarını.......................
a-) Hiç kaçırmıyorum
b-) Ara sıra seyrediyorum
c-) Seyretmiyorum

7- Ramazan’da daha çok.......................dinliyorum
a-) Ezgi
b-) Sanat müziği
c-) İlahi

8- İftardan sonra arkadaşlarla genellikle.......................içmeye gideriz
a-) Meyve suyu
b-) Şerbet
c-) Salep-boza

9- Ramazan da selatin Camilerine.......................
a-) Giderim
b-) Gitmeye çalışırım
c-) Gitmem

10- Ramazan boyunca pide, pastırma gibi yiyecekleri.......................
a-) Az da olsa alırım
b-) Almam
c-) Hiç eksik etmem

Değerlendirme

16 puan ve altı
Ramazan nostaljisini en iyi hisseden ve dolu dolu yaşayanlardansınız. Ramazan’ı anımsatan her şeyde sizi görmek mümkün. Bu elbette ki manevi havayı yakalamanızda çok etkili. Şunun unutmayın ki Ramazan’da sembolleri değil sembollerde Ramazan’ı yaşamayı tercih etmelisiniz. Yoksa sırf sembollerle ilgilenerek manevi havadan nasibinizi alamaz ve sembollerin esiri olursunuz.

17-23 puan
Ramazanı elinizden geldiğince hissetmeye ve özümsemeye çalışıyorsunuz. Mümkün olduğunca Ramazan’ı anımsatan şeyler yapıyorsunuz ama acaba bu yaptıklarınız nostaljik havayı yakalamakta yeterli mi? Siz yeterli görüyorsanız diyecek bir şey yok ama Ramazan’ı anımsatan her türlü şeyle daha yakın olmak zannediyorum ki Ramazan’ı daha fazla anlamlandırmanızı sağlayacaktır...

24 puan ve üstü
Ramazan nostaljisi sizin hiç neredeyse hiç bir şey ifade etmiyor. İnsan duygulardan oluşmuştur. Bu duyguları da ancak beslerseniz diri kalırlar. Duygularınızı daha fazla önemsemeye ne dersiniz? İnanın duygularınız beslendikçe maddi anlamda da daha başarılı ve verimli olursunuz. Ne kadar duygu o kadar ekmek...

PUAN TABLOSU
..................a b c
Soru-1 --- 2 3 1
Soru-2 --- 3 1 2
Soru-3 --- 1 2 3
Soru-4 --- 2 3 1
Soru-5 --- 3 1 2
Soru-6 --- 1 2 3
Soru-7 --- 2 3 1
Soru-8 --- 3 1 2
Soru-9 --- 1 2 3
Soru-10 --- 2 3 1

rumeysa
14-08-11, 11:27
17-23 puan
Ramazanı elinizden geldiğince hissetmeye ve özümsemeye çalışıyorsunuz. Mümkün olduğunca Ramazan’ı anımsatan şeyler yapıyorsunuz ama acaba bu yaptıklarınız nostaljik havayı yakalamakta yeterli mi? Siz yeterli görüyorsanız diyecek bir şey yok ama Ramazan’ı anımsatan her türlü şeyle daha yakın olmak zannediyorum ki Ramazan’ı daha fazla anlamlandırmanızı sağlayacaktır...

:) :) teşekkürler hacı..güzeldi ;)