Orijinalini görmek için tıklayınız : uhuvvet
Eskişehir hapishanesinde iki talebe münakaşa ediyor..
Üstad Hazretleri bu olayı ruhen hissediyor ve çok sıkılıyor..
Aniden, Refet ağabeylerin kaldığı koğuşa geliyor ve Refet ağabeyin yatağına oturuyor..
Aralarında münakaşa yapan zatları çağırıyor ve soruyor;
“Neden uhuvveti rencide edecek münakaşa yaptınız?”
biri diyor; “Efendim, bana bir hayvanın ismiyle hitap etti..
Üstad; “Ben o sözü kendime alıyorum” deyip, ikisini barıştırıyor
Kardeşlerimden rica ederim ki:
Sıkıntı veya ruh darlığından veya titizlikten veya nefis ve şeytanın desiselerine kapılmaktan veya şuursuzluktan, arkadaşlardan sudûr eden fena ve çirkin sözleriyle birbirine küsmesinler ve “Haysiyetime dokundu” demesinler. Ben o fena sözleri kendime alıyorum. Damarınıza dokunmasın. Bin haysiyetim olsa, kardeşlerimin mabeynindeki muhabbete ve samimiyete feda ederim.
Said Nursî
Benim kıyametim iki nur talebesinin birbirine düştüğü gün kopar"buyurmaktadır üstad.(bu sözü hç duymamıştm bu sozden sonra nedenır kı amenna!
Sıkıntı veya ruh darlığından veya titizlikten veya nefis ve şeytanın desiselerine kapılmaktan veya şuursuzluktan, arkadaşlardan sudûr eden fena ve çirkin sözleriyle birbirine küsmesinler ve “Haysiyetime dokundu” demesinler. Ben o fena sözleri kendime alıyorum. Damarınıza dokunmasın. Bin haysiyetim olsa, kardeşlerimin mabeynindeki muhabbete ve samimiyete feda ederim.
Said Nursî
Nur talebelerinin, kendi aralarındaki UHUVVET ve KARDEŞLİK hususunda ne kadar hassas olması gerektiğini, üstadımızın yukarıdaki ifadeleri anlatmaya yetmektedir..
Allah razı olsun kardeşim.. Çok yerinde ve güzel bir paylaşımdı.. Allah kabul etsin.. vesselam..
Meselenin ne kadar hassas olduğunu anlamak için
ben de ilk defa duydum ...Allah razı olsun...
ÖnceLikLe Sayın Efsun Kardeşimizden ALLAh razı oLsun..
Ve Üstadımızdan ALLAh Ebeden Razı oLsun.. OnLarın ŞefaatLerine NaiL EyLesin..
Ankarada Vakıf AbiLerimizden Feyzi ALLAHVERDİ ağabeyimiz Hep Der ki;
'' Kardeşim ! Bizim Hizmetimiz Süt Gibidir.. En Ufak Bir Saç teLini Gösterir.. En Ufak Hatayı Barındırmaz .. Çok Hassas oLmaLı Çok Dikkat EtmeLiyiz..
Hazret-i ALi Gibi Hayatımız Boyunca Kendi KusurLarımızı görmekden Başkasına Vakit BırakmamaLıyız..
Efendimiz S.a.v 'nin Dediği Gibi Kendi Nefsimizi HayırLı şeyLerLe MeşguL Etmezsek ŞerLi şeyLere KayabiLir ve Uhuvvetimizi bozabiLiriz..ı
Üstadımız Uhuvveti Bozan Esbapdan doLayı Sobasının PatLadığını Yazıyor..
Ve Yine Üstadımız Kendi VarisLerinden Said Özdemir Ağabey'e ;
'' Kardeşim! Siz Hizmeti Hiç ama Hiç Düşünmeyiniz.. Cenab-ı Hak Bu Hizmeti RecüL-üL Facirede Yaptırır.. Siz Aranızdaki Uhuvvet , Tesanüd ve İttihadı Muhafaza Ediniz Diye SöyLemiş buLunmakdadır..
ve Yine LahikaLarda Çok DeğerLi HocaLarın biLe Ufak bir nazLanmak veya tesanüdsüzLüğünden YabaniLeştikLerini SöyLemiş buLunmakdadır..
Bir Hatıra anLatmak İsterim İbrahim fakazLı ağabeyimizden..
Birgün Üstadımız RisaLe-i NurLa iLgiLi bir Yazıyı Tashih Ediniz diye Hapishanede Kendi koğuşundan AbiLerin kaLdığı oLduğu koğuşa Gönderiyor..
AbiLerden Bazı ALim hocaLar Bu kısım tashih ediLmesin derLerken İbrahim FakazLı Abi '' oLur mu öyLe Şey.. Üstadımız Meşveret oLsun diye göndermiş ama Üstadımızın yazısı ne oLursa oLsun Lahikaya geçmeLi ve yazıLmaLı '' Manasında konuşuyor..
Tabi Hapishane HaLi malum.. Herkes çocuğunu çoLuğunu bırakmış,, Evden bihaber vaziyette ve o zor koşuLLarda gayet hassas oLabiLiyor.. Bir aLim Hoca abimiz İbrahim Abi öyLe Dediği İçin (( Hapishanede Daha çok başımıza iş açıLabiLir uzun kalabiLiriz gibi düşünceLerLe )) Hemen Tokadı Yapıştırıyor İbrahim Abiye.. İbrahim Abimizde Daha o SıraLar 19 yaşLarında.. Birden İkiye ayrıLıyor Cemaat ve büyük bir hadise NurcuLarın arasında çıkma ihtimaLi oLacakken İbrahim Abi Yerden Tokadı Yediği Gibi kaLkıyor Ve HAKLI OLDUĞU HALDE YİNEDE UHUVVETİ TESİS VE TEMİN İÇİN TOKAT ATAN HOCAMIZIN ELİNE YAPIŞIYOR VE ELLERİNDEN ÖPÜYOR..
İşde Hakiki Uhuvvet Hakiki İhLas Hakiki KardeşLiğin Bir TeceLLisi..
BizLerde Göze GeLen Bir Saç Bazen Dağı Setretip Göstermediği Gibi ; Ufacık tefecik hadiseLerLe Koskoca İrtibat RabıtaLarımız oLan Bir Mü'min Kardeşimizin HayırLı HaLLerini , GüzeL HasLetLerini Göremeyip Sinek Gibi MeseLeLerini Dağ Gibi Edip Hem Bu Hizmetteki Umum KardeşLerimizin Hukukuna Tecavüz Hem Hizmet-i Kur'aniyye HürmetsizLik Etmiş oLuveriyoruz..
ALLAH İhLas , Uhuvvet ve Tesanüd Noktasında Tam Yaşamayı Nasip Etsin inşaAllah..
SaygıLarımLa..
SeLam ve Dua iLe..(Antika..)
Hatice_Sultan
24-05-09, 18:33
Allah razı olsun....
Rabbim UHUVVET ve KARDEŞLİK bağımızın sağşlamlaşmasınız nasip etsin..Amiinn
Allah razı olsun ablası..
öncelikle sayın efsun kardeşimizden allah razı olsun..
ve üstadımızdan allah ebeden razı olsun.. Onların şefaatlerine nail eylesin..
amin ecmein inşaallah allah sizdende razı olsun mübarek antika kardeşim
allah ihlas , uhuvvet ve tesanüd noktasında tam yaşamayı nasip etsin inşaallah..
amin amin amin acmain inşaallah
saygılarımla..
selam ve dua ile..(antika..)
ve aleküm selam ve rahmetüllahi ve berakatühü ebeden daimen
rabbim uhuvvet ve kardeşlik bağımızın sağşlamlaşmasınız nasip etsin..amiinn
allah razı olsun ablası..
amin amin amin ecmein inşaallah mübarek ablam....
Allah razı olsun kardeşim dua ile
Eskişehir hapishanesinde iki talebe münakaşa ediyor..
Üstad Hazretleri bu olayı ruhen hissediyor ve çok sıkılıyor..
Aniden, Refet ağabeylerin kaldığı koğuşa geliyor ve Refet ağabeyin yatağına oturuyor..
Aralarında münakaşa yapan zatları çağırıyor ve soruyor;
“Neden uhuvveti rencide edecek münakaşa yaptınız?”
biri diyor; “Efendim, bana bir hayvanın ismiyle hitap etti..
Üstad; “Ben o sözü kendime alıyorum” deyip, ikisini barıştırıyor
Said Nursî
Benim kıyametim iki nur talebesinin birbirine düştüğü gün kopar"buyurmaktadır üstad.(bu sözü hç duymamıştm bu sozden sonra nedenır kı amenna!
Çok yerinde lüzumlu bir paylaşımdı. bizimle paylaştığınız için Allah razı olsun inşaallah...
Ders niteliginde bir paylaşımm.Allah razı olsun...
Allah(c.c) razı olsun kardeşim...
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.