Orijinalini görmek için tıklayınız : GAZETE OKUMAYLA ALAKALI BİRKAÇ SORU
S.A DEĞERLİ KARDEŞLER MERAK ETTİĞİM BİR KONUDA SİZLERE BİRKAÇ SORU YÖNELTECEĞİM DEĞERLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ALMA ADINA RABBİM İHLAS DAİRESİNDEN AYIRMASIN...
1-GAZETE OKURMUSUNUZ?
2-OKUYORSANIZ HANGİ GAZETE?
3-SİZİN İÇİN GAZETE NE ANLAM İFADE EDİYOR?
4-GAZETE OKUYORSANIZ OKUDUĞUNUZ GAZETEDE SİZİ ÇEKEN DEĞERLER NEDİR?
5-GAZETELERDE ŞUDA OLSAYDI DEDİĞİNİZ BÖLÜMLER VAR MI?
6-GAZETENİN TEBLİĞDEKİ ÖNEMİ NEDİR?
Allah razı olsun ihvanımız,güzel sorular.Bizde gönülden cevaplamak nasip olur inş.
-GAZETE OKURMUSUNUZ?
Evet
2-OKUYORSANIZ HANGİ GAZETE?
Zaman Gazetesi
3-SİZİN İÇİN GAZETE NE ANLAM İFADE EDİYOR?
Doğruları yanlı olmadan,hak ve hukuka,insan özgürlüğüne,mahremiyet ilkelerine saygı duyan,evimize girdiğinde her bireyin okumasında sakınca duymayacağım evimize giren hizmet olarak gördüm.
4-GAZETE OKUYORSANIZ OKUDUĞUNUZ GAZETEDE SİZİ ÇEKEN DEĞERLER NEDİR?
Çıkar gözetmeden haklı yayın yapar olması......
İnsanın hak ve hukukuna,mahremiyetine saygı
İslamı değerlerin savunucusu
Evimize girdiğinde aman çocuklarım okumasın görmesin,yanlış fikirlere sebep olmasın,diyeceğim güvenirliliği.
Köşe yazarlarının yazılarında Allah korkusunun olması ve insana saygıda edeb,bizim için cok önemli.
İnsanları yanlış fikir ve düşüncelere yönlendirmeden yılandan,cıyandan kaçar gibi kaçması.
Medyada zamanımızda yapılan her türlü islamı değerlerin savunucusu olması.
Aklımıza gelen bunlar oldu.
5-GAZETELERDE ŞUDA OLSAYDI DEDİĞİNİZ BÖLÜMLER VAR MI?
Aile ve gençlik,çocuklarımız için bir zamanlar cıkan eklerin devamını dilerim.
6-GAZETENİN TEBLİĞDEKİ ÖNEMİ NEDİR?
Medya bu zamanda en önemli silahtır.Bu silahı kullanmak gerek iç gerek dış mihrakların en önde gelen sözcüsü.
Doğru ve inanılır haber hengisine güvenilir buda ayrı bir sorun.
Gazete evimize giren bizi her yönüyle tebliğ vazifesini gören bir hizmet.
Burda ilk bakılıcak nokta her türlü yazılarında..iyiliği emredip,kötülükten sakındırıyormu.
İnsan ayırmadan yazılarında hak ve hukuk,islamı emirlere göremi yazılar yayınlanıyor,yoksa cıkar ve kendi davalarınımı gözetiyor.
Medya bu zamanda bir ülkenin insanını galeyana getirmeye,yanlı düşündürmeye hazır bir kuvetli silahken,Bunun doğru kullanımında insanların seçiminin önemini anlaması gerekir.
Bir cok insan okudukları yazılar karşısında tarafgirlik tuzağına düşüp,içte ve dışta nifak saçarken,bunların doğrusunı yazacak,savunacak hakiakati yazan,zaman gibi gazetelerin önemini kavramamız lazım.
Evimize herkesi sokmayız,ama gazete ile girenlerin yapaçağı etkileri hiç düşünmeyiz.
Gazete evimize giren ve her yönüyle bizi yönlendiren tebliğe sahipken...LÜTFEN..dikkatli olalım....
Bu cocuklarımızın için cok önemli.
Aleykum selam..
Gazete okuma alışkanlığım yok malesef..
Aleyküm selam..
Ben de, öyle ciddi bir gazete okuma alışkanlığımın olmadığını söyleyebilirim.. Kendim, özellikle herhangi bir gazeteyi almıyorum. İşyerimize, aylık abone olduğumuz birkaç yerel ve ticari gazete gelir.. Fırsatım olursa, onlara gözatarım.. İnternet ortamında, dilediğiniz gazetenin sayfasına da ulaşıyorsunuz zaten..
Hatice_Sultan
26-09-11, 13:11
Aleyküm selam..
Ben de, öyle ciddi bir gazete okuma alışkanlığımın olmadığını söyleyebilirim.. Kendim, özellikle herhangi bir gazeteyi almıyorum. İşyerimize, aylık abone olduğumuz birkaç yerel ve ticari gazete gelir.. Fırsatım olursa, onlara gözatarım.. İnternet ortamında, dilediğiniz gazetenin sayfasına da ulaşıyorsunuz zaten..
Aynen Kemal kardeşime katılıyorum bende...
gülberranur
26-09-11, 15:45
ALEYKÜMSELAM
GAZETE OKUMA ALIŞKANLIĞIM VAR ZAMAN GAZETESİNİ OKUYORUM GAZETE OKUYUNCA HABERLERDEN BİLGİ ALIYORUM SADECE HERKES BU GAZETEYİ OKUMASINI İSTERDİM...
aleykümselam
ben zaman gazetesini okuyorum hem haber ediniyorum hemde programlara abakıyorum ,okuyorum .:)
allah razı olsun cevap yazan kardeşlerden içlerinde okuyanda var okumayanda var.şahsım adına birkaç düşüncemi söyleyeceğim bu cevaplar karşısında rabbim ihlas dairesinden ayırmasın.
1-Günümüzde gazete okuma alışkanlığının olmamasının sebebini açıkcası merak ediyorum.Neden acaba bu alışkanlığımız yok?Acaba belli dönemlerde malüm medyalar tarafından bilinç altına yerleştirilen gazetelerle alakalı düşüncelerden mi kaynaklanıyor.
2-Gazete okumak bizim nazarımızda acaba malayaniyetten mi oldu?
3-Medyanın gücü günümüzde azımsanmayacak ölçüde olduğunu görüyoruz yaşadığımız coğrafyada medya yönlendirilmesiyle nelerin olup bittiğini aşağı yukarı herkes bilir.Bu yönlendirmelerle ençok zararı muhafazakar insanların,cemaatlerin,şirketlerin vs.gördüğünün farkında olmalıyız ama ne yazıkki ençok zararı gören o muhafazakar kesim günümüzde bukadar çok önemli olan medyanın gücünü ya idrak edememiş şekilde,yada onlar için bir anlam ifade etmiyor.Malüm zihniyetin taraftarları diyorum çünkü öyle fanatikler bu konuda her sabah onların sesi soluğu olan gazetelerini okumasa dahi diğer gazetelerden pahalı olmasına rağmen aksatmadan alması bunu kendisi için bir vazife bilmesi o kişilerin nazarında medyanın nekadarda önemli olduğunun açık beyan örneğidir.
4-Gazetenin tebliğdeki yaptığı vazifeyi inanın çok idrak edemiyoruz düşününki bir gazetenin birgünlük trajıyla 3-5 milyon insana ulaşıyor siz birgünde istanbuldaki yapılan sohbet-i cananlarınızı toplasanız nekadar eder sayısı acaba?Bukadar kitlelere çabuk ulaşan ve etkileyici olan gazeteye sahip çıkmak acaba tebliğ vazifesine katkıda bulunmak anlamına gelmez mi?Buna evet diyorsak neden sahip çıkmıyoruz;acaba önemine inanıp iman mı etmiyoruz.Eğer bu soruya hayır diyorsak ozaman şunu söyleyeyim ki bizler gazetelere şucu bucu mantığıyla mı bakıyoruz?
5-Bir yazarımız şunu söylemişti;Arif Nihat Asyanın naatındaki şu mısraları okuyup," ya rasullah ebu lehep öldü diyorlar,ebu lehep ölmedi ebu cehil kıtalar dolaşıyor"bu mısraları okudukdan sonra şunu sormuştu ebu cehil kıtalar dolaşırken ebu bekir ra.neden kıtalar dolaşmıyor?düşündürücü değilmi neden dolaşmıyor yada ebu cehil neden kıtalar veya nasıl kıtalar dolaşıyor.nasılmı dolaşıyor medyanın gücüyle dolaşıyor.ebu cehil zihniyeti bir haber yapıyor bir yalan söylüyor bir resim koyuyor biranda birsürü yerdeki kişilere ulaşıyor medya kanalıyla.işte arkadaşlar günümüzde medyanın yani gazetenin gücü..
Allah razı olsun değerli ihvan.....
Gazete ve yaptığı hizmetin şuurunu varmak cok önemli.
Medya ve köşe yazarlarının kalemi çok büyük bir silah,kullandıkları yerlerde,dış mihrakların oyunları,islam dini ni karalamak ve insanımızı tarafgir,adavet içinde bırakmak .
Osmanlı nemelazımcılıktan yıkıldı.
Bu savaşta bizim sesimiz olacak,insanlarımızı birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlıyacak,yazılan ve niyetleri belli olan ,yazılara cevap verecek,karamalar karşısında susmayacak,bir sesimizin olması ,hepimizin istediği değilmi?
Bir yahudi sesini duyuran gazetesine sahip cıkarken,bunu bir değil iki kere alırken,tirajın artması için elinden geleni yaparken,biz vazifemiz,davamız adına,bu yola baş koymalıyız deriz.
Her gün evimize tebliğ olarak,kaç insan girebiliyor.
Yada her eve girme oranlarını düşünürseniz,ozaman gazetenin tebliği vazifesinin önemini kavramada daha dikkatli ve şuurlu hareket edebiliriz.Şucu,bucu demek,yapılanlara sessiz kalmak,müslümana yakışırmı?
Gazetelerimiz tekde değil ,Hamd olsun,hepsinin yaptığı vazife var.
Biz bu yolda ,yaşadıklarımızla bilirizki,Hz Muhammed s.av bu hizmetin arkasındadır.
Efendimizin destek verdiği tek bizim değil bircok ihvanımızın gerek yakaza halinde gerek aynel yakin yaşadıkları ile bilinmektedir.
Dünyamız ve memleketimizde oynanan olaylara var,bunlardan habersiz olmak,elimizin kolumuzun bağlanması demek,sohbetlerimizde bize sorulan sorulara cevap vermek durumunda ,bilgi sahibi olmanın,yanlı değil,sırf Allah rızası için cevap verirken,doğru kaynaktan cevap vermenin huzuru kim önemsemez değilmi?
Çevremizde evlerine giren gazeteden dolayı ,bizlere yanlı bakan cok kardeşimiz oldu,evlerini ziyarete gittimizde,inayetle bunları öğrenip,cevap verip,islamın hizmetine farkında olmadam suçlamalarını önlemekte lutfedildi.
Gazete ailemizi yönlendirmede ,çevremizin bakışını değiştirmede,insanları günah batağına sürükleyip,müflis durumunu düşürmede en büyük etken.Bu küçümsenecek bir durumbudur.
Hergün nelere para vermiyoruz,bu davanın destek vermemek nefsin bir oyununa düşmek değilmi?
Anamıza,değerlerimize,kardeşimize,çocuklarımıza,is lami hert ürlü emirlere medeniyet diye karşı çıkışlar var....aklımıza borazangazetesinde necip fazılın bir dörtlüğü geldi.
Öttür yem borusunu öttür,öttür borazan!
Bitpazarında sattık,kalkamaz artık kazan!
Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul;
Bir kişiye tam dokuz,dokuz kişiye bir pul.”
Gür birsesle karşı cıkış,ne için?
Sanalda gazete başlıklarını okumakta güzel ama triajı fazla olan köşe yazarlarının daveti var,dergilerde,tv de,gazetelerde,anlatacak,sorulara acık ve net cevap verecek hizmet suurunda olan ihvanlar lazım.Sesimizin duyrulması az bir hizmetmi?
Bu hizmete kol kanat germek az bir hizmetmi?
İhvanlar Bediüzzaman zamanın felsefesine göre yaşadı,cevap verdi.
Şimdi düşman medyadan saldırıyor,yaptıklarını süsleyip her yöne saldırılar düzenliyor,cevapsız kalmak,elimizin kolumuzun bağlanması demek.....
Doğrular bilinmeli,insanlarımızın üzerinde oynanan oyunlar akimsiz bırakılmalı.
Bize düşen her gün sadaka niyetine bile olsa bu hizmete bende burdayım,halkımın sesine cevap verenlerin yanındayım,Hz MUHAMMEDİN S.A.V ARKASINDA HİZMET ORDUSUNDAYIM DEMEKTİR.
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.