PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 22. lem'a ve Üstad ra hakkında küçük bir nükte

seyda
24-10-11, 21:26
'İşârât-ı Selâse
On Yedinci Lem’anın On Yedinci Notasının Üçüncü Meselesi iken, suallerinin şiddet ve şümulüne ve cevaplarının kuvvet ve parlaklığına binaen, Otuz Birinci Mektubun Yirmi İkinci Lem’ası olarak Lemeâta karıştı. Lem’alar bu Lem’aya yer vermelidirler. Mahremdir, en has ve hâlis ve sadık kardeşlerimize mahsustur.'

bugün bu Risale ye geldiğimde yukarda geçen
'en has ve halis ve sadık kardeşlerimize mahsusdur'
kısmını okudum durdum aceba bu risaleyi okumaya layık mıyım!!!en has ve sadıklardan mıyım??
iştiyakla okumak arzu ettim ve öylelerden olmasam da belki niyetim öylelerden olmaktır,diye başlayabildim hak etmediğim bu kısmı okumaya....
..
İKİNCİ İŞARETTE GEÇEN
...
'bana karşı yapılan bu kadar bed muamelelere, yalnız değil benim küsmem, belki eğer bilse nev-i beşer küser, belki kâinat küsüyor.'

kısmını okuyunca durdum ..okuyamadım)::
belki ; kesinlik anlamına da gelir.. demek Üstad a ra yapılan bu haksızlıklardan
kötü muamelelerden EĞER BİLSE NEVİ BEŞER KÜSER

NİÇİN BÖYLEDİR??? hem değil insanlık kainat küser
Üstad ra kim ki kainat ile bu kadar alakası var....
..
bu suale cevap arıyalım buyrun..
..

her vakit diyorum RİSALE İ NUR UN ÖYLE CÜMLELERİ VAR Kİ HAKKINDA ROMAN YAZILIR BİR CÜMLE BİR KİTABA DEĞER HATTA TARTAR!!!!

seyda
24-10-11, 23:02
Üstad kimdir?
*Beşer in (bütün insanlığın) sadeti ebediyesi için değil dünyasını ahretini de feda eden bir kahramandır..

'""İşte benim bütün hayatım böyle zahmet ve meşakkatle, felâket ve musîbetle geçti. Cemiyetin îmânı, saadet ve selâmeti yolunda nefsimi, dünyamı fedâ ettim; helâl olsun. Onlara bedduâ bile etmiyorum. Çünkü, bu sâyede Risâle-i Nur, hiç olmazsa birkaç yüz bin, yâhut birkaç milyon kişinin-adedini de bilmiyorum ya, öyle diyorlar. Afyon Savcısı beş yüz bin demişti. Belki daha ziyâde-îmânını kurtarmaya vesîle oldu. Ölmekle, yalnız kendimi kurtaracaktım, fakat hayatta kalıp da zahmet ve meşakkatlere tahammül ile bu kadar îmânın kurtulmasına hizmet ettim. Allah’a bin kere hamd olsun.
"Sonra, ben, cemiyetin îman selâmeti yolunda âhiretimi de fedâ ettim. Gözümde ne Cennet sevdâsı var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin îmânı nâmına bir Said değil, bin Said fedâ olsun. Kur’ân’ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa, Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmânını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya râzıyım. Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül gülistân olur."

'
tarihçeyi hayat 544

*Ve kainat içinse;
Kur'an, bir hafız gibi kainatı okuyup bize ders veriyor ki yaratılan her şey Allah ın varlık ve Birliğinin Kudret ve Azametinin Rahmet ve Şefkatinin delilini taşıyor. Her şeyde bir mühür var ki Allah ın malı olduğunu ilan ediyor; işte bu noktada her şeyde Allah a giden bir yol bulan ve bunu herkese alim ve cahillere Risale i Nur ile ders veren o mübarek müşfik ve fedakar Üstad Hz. Bediüzzaman Said Nursi için elbette değil beşer ve cin ve melek belki mevcudat O Zatın ra kötü muameleye maruz kalmasından üzülüyor muarızlarına kızıyor..
...

Ey âlem-i beka için yaratılan ve fâni âleme müptelâ olan biçare insan!

-

"Gök ve yer onlara ağlamadı." Duhan Sûresi, 44:29.

- âyetinin sırrına dikkat et, kulak ver. Bak, ne diyor:

Mefhum-u sarihiyle ferman ediyor ki, ehl-i dalâletin ölmesiyle, insanla alâkadar olan semâvat ve arz, onların cenazeleri üstünde ağlamıyorlar, yani, onların ölmesiyle memnun oluyorlar.
Ve mefhum-u işarîsiyle ifade ediyor ki, ehl-i hidayetin ölmesiyle semâvat ve arz, onların cenazeleri üstünde ağlıyorlar, firaklarını istemiyorlar. Çünkü ehl-i iman ile bütün kâinat alâkadardır, ondan memnundur. Zira iman ile Hâlık-ı Kâinatı bildikleri için, kâinatın kıymetini takdir edip hürmet ve muhabbet ederler. Ehl-i dalâlet gibi tahkir ve zımnî adâvet etmezler...

işte kısa ehemmiyetli iki nükte nur deryasından SADECE iki damladır...

Ahyednur
25-10-11, 00:47
ALLAH razı olsun..

prenses
11-11-11, 17:00
Allah razı olsun..

ayser
16-11-11, 02:19
Allah razı olsun kardeşim.

serihan
27-02-12, 06:37
Allah razı olsun kardeşim..

tahanur
27-02-12, 12:52
Allah razı olsun, istifadeli paylaşımlar....

aycan
27-02-12, 13:07
Allah razı olsun...