PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz!..

keçeli
30-05-09, 12:50
Günlük hayatımızda illaki soruyorlardır : '' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz'', '' Kur`an gayet açık değil mi, niye Risale-i Nur`a müracaat ediyorsunuz? '' , '' Niye hep Bediüzzaman`dan bahsediyorsunuz ? '' gibi sorulara nasıl cevap vermeliyiz sizden yardım bekliyorum abiler ve ablalar.

nuryolcusu
05-06-09, 17:54
Keçeli kardeşimin suali, Nurları her okuyanın hatırına gelen ve çevresinden sorulan bir meseledir. Bu ve benzeri suallere birçok cevaplar verilebilir. Fakat evvela sual soranın niyeti, maksadı, samimiyeti çok mühimdir.

Her meselemizde, nazara alacağımız mikyas ve ölçü budur: Kim söylemiş, Kime söylemiş, Ne maksadla söylemiş, Hangi makamda söylemiş. Bunların çözümü, karşımızdaki insana en muvafık cevabı vermemizi netice verir.

Biz Hakim ve Rahim ismine mazhar olmuş; Kur’anın bu asrın fehmine bir dersi olan Risale-i Nuru okuyoruz. Öyleyse hikmete müracaat edeceğiz. Mesela: Kadere, Miraca ait bir suale hemen kaderi veya miracı izah etmekle başlamıyacağız. Önce Tevhidin izah ve isbatıyla başlayacağız.

Bu meselemizde de, önce:
iman nedir;
inandığımız Allahı ne kadar tanıyoruz;
kainat bir kitap, herbir mahluk birer kelime, Rabbimizi isim ve sıfatlarıyla bize tanıtıyor, ne kadar okuyabiliyoruz;
ne kadarını görüp, işitebiliyoruz;
Kur’an her asra hitap eden bir kitap, acaba bu asra dersi nedir;
vermek istediği mesaj nedir, nasıl anlayacağız;
hazine sandığını görüyoruz ama nasıl açacağız, anahtarı kimdedir;
Basit ilimleri bile anlamak için okula, öğretmene, eğitmene, doçent ve profesöre ihtiyaç var da, Ezeli ve Ebedi bir Zat-ı Zülcelalin bütün zaman ve mekanlara, bütün istidat ve kabiliyetlere ders veren ve sonsuz ilimleri, manaları, hakikatları içinde taşıyan bir Kitab-ı Mübini izah edecek, ders verecek, sırlarını açacak, manalarını neşredecek mümtaz şahsiyetler olmadan olur mu?
Kur’anı İmam-ı Azamsız, İmam-ı Şafiisiz, İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbanisiz, Abdulkadir-i Geylani, Mevlanasız ila ahir her asırda gelen evliya, alim, asfiya ve mücedditsiz ne kadar anlayabilirdik.
Suallerimize, ihtiyaçlarımıza, vesvese ve şüphelerimize ne kadar cevap verebilirdik….
gibi hakikatları söylememiz ve anlatmamız icab eder.

Bu manaları şefkatle, yumuşak bir lisanla anlatabilsek, muhatabımız da insaflı ise, ikna olmakla kalmayacak, Nurları okumak arzu edecektir. Biraz destekle seviyesi yükselecektir. Çünki Nurların ifadelerini okuyan lakayd kalamaz. Akıl ile kalbi birleştirip, ruh ve sair letaifi yardımcı konumuna getiren bir üslubu olduğu için, sebat eden herkesi maddi ve manevi terakki ettiriyor, kalb ve ruhlara hoş geliyor.

Böyle bir başlangıç yapmış olalım. İnşaallah devamı gelir.

Hatice_Sultan
05-06-09, 20:03
Keçeli güzel bir soru sormuş....

Ben düne kadar Risaleleri bilmiyordum, duymamıştım okumamıştım...Üstadımızı tanımazdım...Neden okumam gerektiği bile aklıma gelip sormadım....

Sadece Kemal kardeşimizin Yumuşak ve samimi ifadelerinden dolayı vede okumayı çok sevdiğim için başladım okumaya....

Okumaya başladıkcada taşlar yerine oturmaya başladı...

Uslup çok önemli...yumuşak , hoş görülü ve sabırlı olmak gerekiyor sanırım...insan o zaman bu güzelliğin kaynağını öğrenmek istiyor...rabbim sebep olanlardan ebeden razı olsun.....

İstifade ettik nuryolcusu kardeşim...Allah razı olsun....

asilNUR
05-06-09, 21:13
Allah razı olsun ağabey.. İstifadeye vesile oldu inşaallah..

Vesselam..

keçeli
06-06-09, 12:18
Allah razı olsun ağabey. çok güzel cevap verdiniz.

asilNUR
06-06-09, 13:11
Nuryolcusu ağabeyimiz güzel özetlemiş Allah razı olsun.. Sorulardan biri ile alakalı olarak da biz birkaç cümle yazmak istedik inşaallah

' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz''

"FAZLA KUR'AN-I KERİM OKUMUYORSUNUZ" izlenimini neye göre edindi bu soru sahipleri bilmiyorum ama, BEN DE DİYORUM Kİ; NUR TALEBELERİ KADAR KUR'AN-I KERİM OKUYAN BİR BAŞKA CEMAAT "YOKTUR" ZANNEDERİM.. Delilin ne? derseniz... Bulunduğumuz yerde, HATİM ORGANİZASYON HEYETİ' görevlilerindeniz.. Sadece bizim listemizde bulunan rakamları söyleyeceğim burada, artık kıyas ediniz yani.. Diğer illerde de benzer uygulamalar var..

Sadece bizim listelerimizde kayıtlı olan AYLIK TOPLAM 750 KİŞİNİN KATILIMI İLE 25 HATİM OKUNUYOR.. Bunların 13 HATİMLİK KISMI, "AYDA 1" İLE BİRLİKTE MÜBAREK GECELERDE DE BİRER HATİM; RAMAZAN AYINDA İSE "HERGÜN 1 HATİM" OLARAK devam ediyor..

Kabataslak bir hesapla: Sadece bu listede bulunanlar TOPLAM: 1 SENEDE 755 HATİM okuyor. ALLAH KABUL ETSİN

Buna rağmen "NUR TALEBELERİ KUR'AN-I KERİMİ "FAZLA" OKUMUYOR diyen kişilere EL-İNSAF diyoruz.. :)

Gerçi kimseye hiçbir şeyi gösterme zorunluluğumuz yok.. RAHMET-İ İLAHİYENİN bilmesi ve görmesi yeterli bir kıstastır.. Lakin AHİRZAMAN.. Bir kısım garez ehlinin bu ifadeleri, bazı masum insanların da düşüncelerini lekeleyebiliyor.. neyse..

Rabbimiz bizlere KENDİ RIZASINI KAZANDIRACAK AMELLERİN EN İYİSİNİ, EN GÜZEL SURETTE İKRAM EYLESİN.. AMELLERİMİZİ DE AHSEN-İ KABUL İLE KABUL EYLESİN.. amin amin amin..

Vesselam..

keçeli
06-06-09, 13:14
Allah razı olsun ağabey.

nuryolcusu
06-06-09, 14:47
Nuryolcusu ağabeyimiz güzel özetlemiş Allah razı olsun.. Sorulardan biri ile alakalı olarak da biz birkaç cümle yazmak istedik inşaallah

' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz''

"FAZLA KUR'AN-I KERİM OKUMUYORSUNUZ" izlenimini neye göre edindi bu soru sahipleri bilmiyorum ama, BEN DE DİYORUM Kİ; NUR TALEBELERİ KADAR KUR'AN-I KERİM OKUYAN BİR BAŞKA CEMAAT "YOKTUR" ZANNEDERİM.. Delilin ne? derseniz... Bulunduğumuz yerde, HATİM ORGANİZASYON HEYETİ' görevlilerindeniz.. Sadece bizim listemizde bulunan rakamları söyleyeceğim burada, artık kıyas ediniz yani.. Diğer illerde de benzer uygulamalar var..

Sadece bizim listelerimizde kayıtlı olan AYLIK TOPLAM 750 KİŞİNİN KATILIMI İLE 25 HATİM OKUNUYOR.. Bunların 13 HATİMLİK KISMI, "AYDA 1" İLE BİRLİKTE MÜBAREK GECELERDE DE BİRER HATİM; RAMAZAN AYINDA İSE "HERGÜN 1 HATİM" OLARAK devam ediyor..

Kabataslak bir hesapla: Sadece bu listede bulunanlar TOPLAM: 1 SENEDE 755 HATİM okuyor. ALLAH KABUL ETSİN

Buna rağmen "NUR TALEBELERİ KUR'AN-I KERİMİ "FAZLA" OKUMUYOR diyen kişilere EL-İNSAF diyoruz.. :)

Gerçi kimseye hiçbir şeyi gösterme zorunluluğumuz yok.. RAHMET-İ İLAHİYENİN bilmesi ve görmesi yeterli bir kıstastır.. Lakin AHİRZAMAN.. Bir kısım garez ehlinin bu ifadeleri, bazı masum insanların da düşüncelerini lekeleyebiliyor.. neyse..

Rabbimiz bizlere KENDİ RIZASINI KAZANDIRACAK AMELLERİN EN İYİSİNİ, EN GÜZEL SURETTE İKRAM EYLESİN.. AMELLERİMİZİ DE AHSEN-İ KABUL İLE KABUL EYLESİN.. amin amin amin..

Vesselam..

Allah razı olsun Kemal Abi... Mühim bir noktaya temas ettiniz. Ben de günlük namazları hatırlatmak istedim. Camilerde umumiyetle sabah,akşam ve yatsıdan sonra aşir okunurken; Nur Talebelerinin ekseriyeti her öğle namazından sonra Fetih Suresinin son üç ayeti ki yarım sahife, İkindi Namazından sonra da Amme Suresi ki bir buçuk sahife...

Ayrıca her namazdan sonra enaz beşer dakika Peygamberimize salavatlar ve Esmaül hüsna ile münacaatlar...

Bunlardan hariç, her vefat eden yakınlarımız için de devamlı, boş kalmadan okunan hatimlerde hesap edilse, azim bir yekun çıkıyor.

Nur Talebeleri Kur'anın Talebeleridir. Risale-i Nur da, Kur'anın bu asrın fehmine bir dersidir.

keçeli
06-06-09, 17:11
Allah razı olsun Kemal Abi... Mühim bir noktaya temas ettiniz. Ben de günlük namazları hatırlatmak istedim. Camilerde umumiyetle sabah,akşam ve yatsıdan sonra aşir okunurken; Nur Talebelerinin ekseriyeti her öğle namazından sonra Fetih Suresinin son üç ayeti ki yarım sahife, İkindi Namazından sonra da Amme Suresi ki bir buçuk sahife...

Ayrıca her namazdan sonra enaz beşer dakika Peygamberimize salavatlar ve Esmaül hüsna ile münacaatlar...

Bunlardan hariç, her vefat eden yakınlarımız için de devamlı, boş kalmadan okunan hatimlerde hesap edilse, azim bir yekun çıkıyor.

Nur Talebeleri Kur'anın Talebeleridir. Risale-i Nur da, Kur'anın bu asrın fehmine bir dersidir.Allah razı olsun abiler.Artık karşımıza çıkan sorulara cesaretle , emin bir adımla , korkmadan , yılmadan cevap vereceğiz İnşaallah.Allah hizmetlerinizi daim etsin İnşaallah.

keçeli
06-06-09, 17:12
Ben kendimden biliyorum Risale-i Nur`u tanımayanlar soruyorlar.Günlük hayatımızda illaki soruyorlardır : '' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz'', '' Kur`an gayet açık değil mi, niye Risale-i Nur`a müracaat ediyorsunuz? '' , '' Niye hep Bediüzzaman`dan bahsediyorsunuz ? '' gibi sorulara nasıl cevap vermeliyiz sizden yardım bekliyorum abiler ve ablalar.

keçeli
06-06-09, 17:14
Bir de şu soruyu soruyorlar : '' Nur Talebeleri hep Üstadlarından bahsediyorlar.Peygamberimizden bu kadar bahsetmiyorlar. Neden ? '' ßen aslında bana soranlara cevap vermeye çalışıyorum. Fakat sizin gibi hakiki Nur Talebesi abilerimden yardım istiyorum İnşaallah.

Hakendiş
06-06-09, 18:03
'' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz'',

Bunu soran ne kadar okuyormuş meselâ?

Bizim en az okuduğumuz, NurYolcusu abimizin dediği üzere namaz tesbihatlarındaki aşirlerdir.

Günlük düzenli Risale-i Nur okuyan bir nur talebesi en az ne kadar okur?

"Aziz, sıddık kardeşlerim,

Hizbü'l-Kur'anü'l-Muazzam'ın hem fevkalade ehemmiyeti, hem faydaları,

hem okumasında hiçbir vesvesenin gelmemesi,

hem bütün Kur'ân'ın en sevaplı ayetlerinin ihtivası,

hem Risale-i Nuriyenin bütün esaslarını ve hakikatlerini cem etmesi,

hem herkese, hususan her vakit bütün Kur'ân'ı okumaya fırsat bulamayan ve Hafız olmayanlara

tamam Kur'ân ın bir nümune-i kudsisi,

hem tamam Kur'ân'ın tevafuklu tabında bir misal-i musağğarı ve müjdecisi,

hem maddi ve lafzi ve manevi parlak bir i'caz göstermesi gibi pek çok hasiyetleri var

ve bu şuhur-u mübarekedeki pek çok bereketlere ve Nurlara ve sevaplara medardır

ve onun tab ına ve neşrine çalışmışlara çok büyük hayırlar kazandırır.

Emirdağ Lâhikası - 34

http://www.nurpenceresi.com/hizbulkuran.php?sayfa=153

Bir de; "Amelin halis ise, azı da sana yeter." [Deylemi]

Buradaki itham mı diyelim artık her ne ise, şayet Risale-i Nurları hâşâ Kur'ân-ı Kerim'e alternatif

ve o muazzez kitabullahtan üstte bir makam veriyormuşuz ithamı ise, hâzâ bühtandır bu iddiâ..!

25. Söz gibi paha biçilmez bir söz ile o muazzez kitabullah Kur'ân-ı Kerim, ehl-i islamın kalbine nakşolunmuşsa,

bu itham ithamcının gözlüğünün buğusuna bakar sadece..

Niyetine ve nazarına çeki düzen vermeli ithamcı da..

Zannın bir çoğu haramdır dinimizde..Sû-i zan olunca..

Hakendiş
06-06-09, 18:17
'' Kur`an gayet açık değil mi, niye Risale-i Nur`a müracaat ediyorsunuz? ''

Kur'ân-ı Kerim'in ilk ve tek tefsiri Risâle-i Nur mu ki..?

1500 asırda bize gelene kadar başta hadis-i şeriflerle,

sahabe-i kiramca ve tâbiince ve onlara tâbi milyonlarca müfessir tarafından o kadar izah yapılması,

Kur'ân'ın anlaşılmaz bir kitab olmaktan öte, her asra ve her fehme ayrı ayrı hitâbının güzellik ve zenginliğindendir..

Bu bir nâkıse değil, bilakis onun ziynetlerindendir.

Zira mevzû bahs olunan tefsirler hâşâ Kur'ân'ın noksaniyetine değil , güzelliklerine âyine olabilmek cihetiyle istifadelere âmâdedir..

tuareg
10-06-09, 03:34
[COLOR=red]'' Siz hep niye Risale-i Nur okuyorsunuz fazla Kur`an okumuyorsunuz''.

Risale-i Nurlar ile tanışmadan evvel Kur'an-ı Kerim okumayı bilmiyordum..
Abilerin ilk tavsiyeleri..Kur'an okumayı öğrenmek üzere oldu..Hamdolsun Sayelerinde ve telkinleri ile öğrendim..Öğreniyorum..
Bu kutsal kitabımıza verilen değerin bir göstergesidir..

musahhih
10-06-09, 19:00
Tuareg abimizin de dediği gibi pek çok kişi Risale-i nur okuduktan sonra Kur'an-ı Kerim okuma noktasındaki eksikliğini görüp düzeltme ve yahut daha da iyileştirme yoluna gitmiştir..bizde kendimizden şahitiz bu duruma..

Cennetasa ablamız, Nuryolcusu ve Asilnur abilerimiz de çok güzel açıklamalarda bulunmuşlar Allah(c.c.) razı olsun..

Birde hoş bir haldir,normal Kur'an okumalarımızda o kadar çok ayete aşinalık olduğunu farkettik ki ,bu da risale-i nurlarda bu ayetlerin tefsir edilmesinin tatlı neticelerinden..

Ayrıca ;İnsanın imanı taklididen tahkikiye yükselmedikçe ,kemiyetin ne önemi var ?

NUR
19-08-09, 12:59
Allah razı olsun, istifade ettik inş

Hatice_Sultan
19-08-09, 14:53
Tuareg abimizin de dediği gibi pek çok kişi Risale-i nur okuduktan sonra Kur'an-ı Kerim okuma noktasındaki eksikliğini görüp düzeltme ve yahut daha da iyileştirme yoluna gitmiştir..bizde kendimizden şahitiz bu duruma..

Cennetasa ablamız, Nuryolcusu ve Asilnur abilerimiz de çok güzel açıklamalarda bulunmuşlar Allah(c.c.) razı olsun..

Birde hoş bir haldir,normal Kur'an okumalarımızda o kadar çok ayete aşinalık olduğunu farkettik ki ,bu da risale-i nurlarda bu ayetlerin tefsir edilmesinin tatlı neticelerinden..

Ayrıca ;İnsanın imanı taklididen tahkikiye yükselmedikçe ,kemiyetin ne önemi var ?

Evet değerli kardeşlerime bende katılıyorum...Bende Risale-i Nuru okumadan önce KURAN okumayı bilmiyordum..

Risale-i Nurları ne zamanki okumaya başladım Kuran Okumak içinde inanılmaz heves geldi bana iş yerimde heceleye heceleye öğrendim...

Hala tecvit bilmiyorum ama Her Risale okuyuşumdan sonrada en az bir sayfa KURAN Okuyorum...Kim ne derse desin Risaleler insanı Kuran'a ve Rabbine döndürüyor...

Vesile olanlardan Rabbim razı olsun...

Kaderi_m
19-08-09, 16:11
Evet değerli kardeşlerime bende katılıyorum...Bende Risale-i Nuru okumadan önce KURAN okumayı bilmiyordum..

Risale-i Nurları ne zamanki okumaya başladım Kuran Okumak içinde inanılmaz heves geldi bana iş yerimde heceleye heceleye öğrendim...

Hala tecvit bilmiyorum ama Her Risale okuyuşumdan sonrada en az bir sayfa KURAN Okuyorum...Kim ne derse desin Risaleler insanı Kuran'a ve Rabbine döndürüyor...

Vesile olanlardan Rabbim razı olsun...

...keçeli kardeşimizin her iki sorusuyla bizlerde karşılaşıyoruz izahlarınızla tatmin olduk...

Hatice ablamında bahsettiği gibi gerçekleri söylemek gerekirse bende yıllardan beridir Kur'an'la neredeyse irtibatımı kesmiştim... bu düzensizliğim boşvermişliğim çok şeylerim artık mutlu etmiyordu yalancı mutluluklar..Rabbime şükürler olsun ki...risalelerle tanışınca hayata bakış açım değişti Kur'an okumaya başladım hem hayatım renklendi yaşamaktan neş'e duydum tat aldım işlerim rast gitmeye başladı...ve artık neden olmasın engellerin ortadan kalktı...Abilerim ablalarımın dediği gibi Kuran Hatimlerimiz hız buldu...

Rabbim razı olsun emek verenlerden...:)

asilNUR
19-08-09, 18:02
SÖZLER hakkında tevazu suretinde demiyorum;
belki bir hakikatı beyan etmek için derim ki:

Sözler'deki hakaik ve kemalât, benim değil
Kur'anındır ve Kur'andan tereşşuh etmiştir.

Hattâ Onuncu Söz,
yüzer âyât-ı Kur'aniyeden süzülmüş
bazı katarattır.
Sair risaleler dahi umumen öyledir...

Mektubat

A.Karadas
20-08-09, 12:47
Evet bütün söylenenler hakikattır.Çünkü; Kur'an-ı Kerim'in Cenab-ı Hak'kın kelamı Ezelisi olduğunu bu kadar güzel izah eden,elbette onun bu zamanda bir mu'cize-i maneviyesi olan Risale-i Nur,bizleri Kur'ana ulaştıran nurani bir bağ olmuştur.''Zaman ihtiyarladıkça KUR'AN gençleşiyor.''

Simya
20-08-09, 16:45
Allah razı olsun çok istifadeliydi.

ayser
12-11-09, 01:21
Allah razı olsun sorandan vede cevaplayanlardan istifade ettik inşaAllah

hediye
12-11-09, 10:05
Allah razı olsun çok istifade ettik

melek_
30-12-10, 07:35
maşallah rabbim razı olsun