PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoş Geldin Matem...

m_safiturk
01-06-09, 00:10
Yayından tutup geriyorum vaktimi…Zaman mananın nihai imamesi…Bulutları taşıyan hayaller var…Kirpik dağlarının ardında..Deniz gözlü sessizlik misafirim…Hoş geldin ağrım sızım hoş geldin…

Bütün bu refleksler en büyük sekmenin ön yargısı…Belki tanısı…Ellerin bir birini tutup bırakması..Gönüllerin belli olmayan yerlerine atfen”işte kalbim benim”denildiği bir hüzzam makam…Bir sabah hüzün…Bir rakkase temenni…Ayrılmak nedensiz.. koşu yolundan bir heyecanı kahırla yakalamaktır…Yoksa içinin sımsıcak gülüşü bu kadar uzakta mıdır?

Yoksa bir dibek hilesini boynuna asıp hiç ulaşamamak mıdır…Ne oldu ey matem..Gel anlat derdini..Senin de yasların var mı aşk gibi…Senide olur olmaz her derde davet ederler mi?
Seninde siretini bir şiire bir şarkıya sokup bir karanlığa katık mı yazdılar…Akortlayıp mırıltılarını her çıkmaza tabelamı yaptılar…

Bu kadar kolaymı seni bulmak..Sen bu kadar kolay mı gelirsin..Senin aklın var da bir şuurla anlam mı dolusun…Bu alemin havası suyu gibi seninde bir yurdun var sende de iki odalımısın..Cennet kadar kocaman…Cehennem gibi korkunç…Üzerine basılası kormusunYoksa içine çekilen harmısın…Hakikat sen varmısın…?

Hani şu az bulunan siyah bir çiçek sultanı..Hani o tomurcuk..Hani o kanaryanın ötüşü hani o bahçelerin şenliği…Yaz gecesini cırcırı seherin sevinç çığlığı..Hani sevgi apar topar birini karşılarken..Bir şefkat kainatı kucaklarken..Biri birkaç satırlık meramını olur’a verirken…

Ağıllarından dökülen sürüler ..oğullara uçan arılar ve babalar…O elvan elvan halıları zeminin hayatla dolarken…Bir bardak su hararete yanaşırken..Sen var mı sın…?Yoksa sen o firaktan gelen elemim arkasında mısın?

Hani yitti gitti denilen…Hani beğenilmemiş bir yemek..Sevilmemiş bir söz…Övülmemiş resim…Kıymeti bilinmemiş hediye…Bir elvedanın binler şubesiyle her birinin bıraktığı iz ile o iftirak menzillerinde elemnak olmuş matem senmisin?

Ocaklar söndüren… Kara sevdayı tüttüren…O vuslatın baş belası ..O umid dağlayan…Ciğere ciğere oturan senmisin..?Yoksa sen o peçenin arkasında bir güzellikmisin…?

Vara kıymet veren yoğa sabır taşıyan…Sen içinde anlam olan her şeyi bir ebedi seyehatına sallanan mendilmisin…?

Bekleyen ve beklenenin boşlukta kavuşmuş sinesine Ben geldim ..al bu talanı duaya taşı diyen senmisin…Sen alaycı lambaların yalancı ışıkların altındaki gülüşleri donduran…Sabırdan müteşekkil bir duruşu dolduran..içine vakardan azık katan senmisin…?

Öyleyse hoş geldin..Ey sesiz misafirim…Hoş geldin…Gel ki şu kendini dert zanneden zan gitsin…Aç bana kapını içinde adını bile diyemediğim, senin baş ucu beklediğin Rabbani sevmekten bir aşk bulayım…

Ey matem;sana bir matemde ben olayım…

m…………………

m_safiturk
01-06-09, 00:10
Arar bulurum..Aranmazları..Sorup soruşturmuşum akşamın kaçkınlarını…Hep aynı olacak değil ya..Şu duvar hep siyah mı kalacak..yarında mı kar yağacak…Alıp giderim başımı içimdeki başka bir gurbete…

Kendi etrafında adımlamak kalbini ..Bir şeyler sunmak arz’a..Bir şeyler teklif etmek gününde..her vakte bir hediyelik sarmak..Güzellikler var bak! Ve anlatıldığı kadar zorda değil..deyip sevmek ürkekliğini…Canı yanmışlığına yarım bardak su vermek ..Yarasına yarasa olmadan..Hafifçe döndürmek sağ tarafına…

Bazı nevm öylesi sevilesi..Uykunun en acı yanıdır tatlı rüyanın bitesi…Hayat gibi…Ve nice derinlikler var içinde durulmayası…

Misali bir alemde alemi misale bakmaktır belki…Bir hayali en olmaza getirip oldurmak..Hakikatte olmayışına bir acı tebessüm bırakmak…gerçeğini yakalayıp baş başa oturmak..Kimsin…………….?

Ben buzdan bir heykelim... Burudette görünür hararette erir giderim… Bir hiçliğim hiçler içinde… Var olmanın sakil butlanında bir tekeffül davası bir şatahat gulyabanisi… Ben kimim…Diyebilmek zamanlı zamansız…Soru zarfında ap ansız…

Ben eski bir şairim..şiirsiz…Çekip bir karalama kağıdında müsvedde bir manayım..Kırışık hatıralarımla…Nazmdan yana Sahipsiz…Havl’den aciz…Fakir başı önüne eğilmek belki…

Düş yakamdan ey tufeyli tasvir… Kıvranmış arzularımın sancısı… Bulutları aralamakla mı görünür yıldızların yüzü… Kâinatın uzak çöllerinde seraptan arınmış bir duru su mu var?

Ah ünsiyetten teselli…Ah o şebnemler duaların çisisi…Ah akrebiyet buduyetimin çilesi…Güneş dost..Gün dost…Yıldızlar dost..Nizam dost..İntizam dost…Hava dost.Su dost..Ekmek dost..Dost, dost…"Heme ezost"

Ne gam…

...................m

betus
07-07-09, 12:44
harikaydı maşaallah..ALLAH HÜZÜNÜMÜZEDE İSTİKAMET VERSİN..

gul
01-08-09, 11:55
m_safitürk Demişki:
Vara kıymet veren yoğa sabır taşıyan…Sen içinde anlam olan her şeyi bir ebedi seyehatına sallanan mendilmisin…?

Emeğinize kaleminize sağlık...

mekseline
01-08-09, 17:44
Dünya, gönül gözü kör olanın gözünün eriştiği son menzildir, ondan ötesini göremez; ama gönül gözü olan bakışını ondan öteye vardırır ve ebedi evin onun ötesinde olduğunu anlar. Öyleyse can gözü olan ona göz dikmez; kör olan ise ona göz diker; gözü olan ondan azık toplar, kör olan ise ona azık toplar. -Hz. Ali(ra)

ayser
02-08-09, 03:27
Allah razı olun emeğinize sağlık

Hatice_Sultan
04-08-09, 12:46
Kalemin hep var olsun kardeşim...

EfSuN
04-08-09, 13:57
Öyleyse hoş geldin..Ey sesiz misafirim…Hoş geldin…Gel ki şu kendini dert zanneden zan gitsin…Aç bana kapını içinde adını bile diyemediğim, senin baş ucu beklediğin Rabbani sevmekten bir aşk bulayım…

Ey matem;sana bir matemde ben olayım…

m…………………
teşekkürler..